Girona

Un 10 de 12 massa llaminer

El Girona, amb Portu, Eric i Solís integrats, rep Las Palmas a Montilivi (14 h, DAZN), amb l’objectiu de sumar la victòria i mantenir-se invicte després de quatre jornades

L’equip no es pot refiar i ha de mostrar la millor versió contra els canaris per continuar a la part alta i afrontar l’aturada de seleccions en una gran situació

Amb el mercat tancat i barrat i Eric Garcia, Portu i John Solís –els fitxatges anunciats l’últim dia– integrats a la plantilla, i amb una aturada de seleccions a l’horitzó, el Girona no té una altra missió que sumar els tres punts contra Las Palmas, un rival a priori amb el mateix objectiu d’evitar el descens a segona A, d’on va pujar el curs passat després de cinc anys consecutius a plata (14h). El conjunt gironí encara no coneix la derrota en les tres primeres jornades i ha sumat un set de nou punts possibles que l’han situat a la part alta de la classificació, lluitant amb els clubs més potents. Increïble, però també anecdòtic. A Montilivi, on es vol convertir en inexpugnable contra qualsevol rival, l’equip de Míchel podria sumar un deu de dotze que el mantindria a la part més alta de la taula amb quinze dies d’aturada –no tornen a jugar fins al 18 de setembre al camp del Granada– i amb el fet de poder treballar i evolucionar com a equip des de la tranquil·litat, tot i que fins a nou jugadors es desplaçaran amb les seves respectives seleccions.

Las Palmas arriba a Girona encara sense estrenar la seva casella de victòries i amb una derrota en l’únic partit que ha disputat lluny de les illes –contra el València (1-0)–. Els de Garcia Pimienta han empatat els dos partits que han disputat com a locals contra el Mallorca (1-1) i la Real Sociedad (0-0), aquest darrer meritori, que proporciona confiança a un conjunt en construcció que ha realitzat un total d’onze noves incorporacions (nou cares noves), entre les quals algunes de renom com Munir, Julián Araujo, Kaba o Perrone, a qui s’havia relacionat amb el Girona abans que marxés Oriol Romeu. El conjunt insular, com sol ser habitual amb els equips que pugen a primera després d’un bon any a segona A, manté el bloc guanyador del curs passat amb Jonathan Viera, ja amb 34 anys, com a referència en la zona de tres quarts i de creació del joc ofensiu. Forjat com a entrenador al Barça, Pimienta aposta pel clàssic 4-3-3 amb un triangle al mig del camp compensat amb mitjapuntes i pivots contundents però amb tècnica individual. L’entrenador català tindrà la baixa d’Alberto Moleiro, una de les sensacions i promeses del prolífic futbol canari, un jugador que va aparèixer pel primer equip després de Pedri i a qui molts li van posar l’etiqueta de successor amb tot just 17 anys –va debutar amb 16.

El Girona, doncs, haurà de mostrar-se efectiu a les dues àrees si vol tenir opcions de triomf i, de retruc, d’encadenar tres victòries per quarta vegada en la curta història a la màxima categoria –en el primer curs a la categoria ho va fer en dues ocasions i en la passada campanya també ho va aconseguir en un tram de campionat en què va segellar la permanència i va poder somiar classificar-se per a Europa –contra el Madrid, el Sevilla i el Mallorca–. Arribar amb el 10 de 12 sota el braç seria un gran premi per als de Míchel, que tot i que amb peus de plom, podrien afrontar un retorn a la competició –amb duels vitals al camp del Granada i a Montilivi contra el Mallorca– ja amb l’opció de fer un cop de puny sobre la taula malgrat que es mantindria la condició d’anecdòtica la seva hipotètica posició en la taula.

El primer pas no ha de ser en fals. Amb una previsió de temps millor i una temperatura més suau, l’afició no pot fallar a Montilivi en el primer partit postvacacional per a la majoria.

EL CREADOR DE JOC

Tot i els seus 34 anys, per les botes de Viera passa bona part del joc ofensiu insular

A L’HORITZÓ

A part dels 10 punts, el Girona podria encadenar tres triomfs per quarta vegada a 1a

El precedent a primera, inoblidable

J.S.

Las Palmas i el Girona s’han trobat en onze ocasions des que els gironins van trepitjar el futbol professional. L’única vegada que s’han vist les cares a la màxima categoria a Montilivi, els aficionats gironins encara recorden com un protagonista inesperat va irrompre en el duel per firmar un hat-trick espectacular. El kenyà Michael Olunga va convertir-se en un vendaval per als insulars, que a les ordres de Paco Jémez van perdre 6-0 en un curs en què juntament amb el Màlaga i el Dépor van descendir sense discussió. Després d’aquell partit, ja a segona A, el Girona va vèncer per la mínima el curs 2019/20 gràcies a una diana de Stuani de penal, i els dos anys posteriors, en els dos últims precedents, va empatar a un i a zero gols. Las Palmas s’ha endut en tres ocasions el triomf de Montilivi des del curs 2008/09.

La probable continuïtat de l’onze

J.S.

Si les coses funcionen, no toquis gaire res. Sol ser la filosofia de Míchel, que després del triomf a casa contra el Getafe va repetir el mateix onze al Pizjuán. Yangel va ser l’únic ensurt, el veneçolà, però, està disponible per jugar contra Las Palmas. Depenent de la seva evolució, Míchel podrà repetir l’onze de fa set dies. D’altra banda, una de les possibles entrades que sembla que s’està fent esperar és la de Dovbyk, que encara esta assimilant el joc gironí. També Pablo Torre, que està trobant el seu to físic. Per al partit de Montilivi, Míchel podrà comptar amb Eric, Solís i Portu –el murcià és qui té més números de debutar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció