Girona

Amb un apetit insaciable

El Girona supera el Rayo en els vuitens de final gràcies a una acceleració marca de la casa que deixa els madrilenys amb un pam de nas –tres gols entre el 15 i el 26–

Els gironins seran demà en el sorteig dels quarts, encara a partit únic, el màxim en els 93 anys d’història del club

Girona 3 R.Vallecano 1

RAYO VALLECANO:Cárdenas, Ratiu, Mumin, Martín, Pep Chavarría, Unai López, Oscar Valentín (Jose Pozo, 83’), Isi (Álvaro García, 66’), De Frutos (Falcao, 75’), Nteka i RDT (Trejo, 66’). GIRONA:Juan Carlos, Arnau (Yan Couto, 46’), Juanpe (Antal, 46’), Blind, Miguel, Jhon Solís (Iván Martín, 75’), Yangel Herrera (Aleix Garcia, 60’), Tsygankov (Valery, 60’), Portu, Savinho i Stuani. GOLS:1-0 (15’) Stuani. 2-0 (19’) Stuani, de penal. 3-0 (26’) Blind. 3-1 (36’) Nteka.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez (comitè andalús).VAR:Alberola Rojas (comitè castellanomanxec).T.G.:a Stuani (45+2’), del Girona i a Nteka (45+2’), del Rayo.T.V.:cap.PÚBLIC:7.911 espectadors a l’estadi de Montilivi.COMENTARI:Abans del partit es va guardar un minut de silenci en memòria d’Emilio Rodríguez, exempleat del club.

El Girona s’ha acostumat a guanyar i sembla que mai en tingui prou. L’estat insaciable en què ha entrat l’equip dirigit per Míchel i els mecanismes cada cop més greixats de la màquina de fer futbol permeten somiar als aficionats blanc-i-vermells que fer-la grossa, també en la copa, és possible. Ahir, tot i que no es va acabar de tancar l’eliminatòria, en onze minuts –entre el 15 i el 26– el Girona va destrossar el Rayo amb tres dianes. Estabornits però no sentenciats, els madrilenys van retallar distàncies i van menjar terreny als gironins en la segona part, sense causar el pànic.

El Girona va ser un huracà en els primers compassos del partit. Quan els de Míchel van decidir canviar el ritme, poc després d’aclimatar-se al medi i al plantejament del contrincant, el Rayo va passar a ser un ninot en mans de la màquina greixada de fer futbol en què s’ha convertit aquest Girona de Míchel Sánchez. Ben aviat va avisar Nteka, posant l’ai al cor als aficionats gironins després de guanyar un cos a cos a Juanpe –el físic del parisenc és imponent–. Per sort gironina, l’atacant va decidir lent i tard i Miguel va posar la bota just a temps per fer que sortís rebotada i a les mans de Juan Carlos (4’). Realment, l’arribada madrilenya va ser un oasi en un desert anomenat domini blanc-i-vermell. En quatre dies, Tsygankov va passar de no tenir ritme a Almeria a emetre una guspira i una electricitat brillant que va fer estralls per la dreta. De fet, de les botes de l’ucraïnès en va néixer l’1-0. L’ex del Dinamo va rebre d’Arnau i va filtrar una passada a Portu, que estirant la cama va posar l’esfèrica a la frontal de la petita, on Stuani, rematant amb semierrada, va fer pujar el primer al marcador (15’). Només dos minuts després, Portu va continuar produint en forçar una pena màxima de murri davant Mumin, que Stuani va executar a l’estil Panenka per fer aixecar de la cadira els aficionats de Montilivi (19’). La tempesta perfecta no es va aturar i els futbolistes gironins es van tornar a mostrar insaciables, i abans de la mitja hora Blind va aprofitar una centrada de Portu per posar la bota al primer pal i, lliure de marca, superar Cárdenas (26’).

Els de Míchel encarrilaven l’eliminatòria i gairebé palpaven la classificació per als quarts de final, si no fos perquè quedava una hora de joc. I és que el Rayo va ajustar la pressió en la sortida de la pilota, sobretot, sobre Jhon Solís, massa sol en aquesta faceta, i va retallar distàncies precisament en una jugada amb el colombià com a trist protagonista. L’ex de Nacional de Medellín va perdre una pilota en zona compromesa davant Nteka i el francès va poder encarar Juan Carlos per creuar la rematada i establir el 3-1 (36’) amb què s’arribaria al descans –un minut abans, De Frutos ja havia avisat amb una rematada de cap al pal a centrada de RDT (35’).

Més o menys a ratlla

Era de calaix que en la segona part el Girona baixaria de revolucions, tot i el risc que un altre gol visitant posés l’eliminatòria en perill. I el Rayo ho va intentar amb xuts de RDT, De Frutos i Nteka, aquest últim topant amb un Juan Carlos segur durant tot el partit. La més perillosa la va tenir Falcao, assistit per Trejo, però el colombià no va veure venir com un avió Antal, que va fer bon efecte en el seu debut amb el primer equip (80’). Ja sense forces i veient-se perdut, el Girona va fer una accelerada final amb dos intens de sentència total en tres arribades de Couto, que va xutar a fora, i dues de Savinho, que va rematar al travesser (89’) i va topar amb un gran Cárdenas (91’).

Quin goig d’equip.

FESTIVAL STUANI

L’uruguaià va fer un doblet en tan sols 4 minuts; el segon, de penal a l’estil Panenka

INCOMBUSTIBLE

Portu va fer l’assistència de l’1-0 i del 3-0, i a més va forçar el penal (2-0)

SENSE PATIMENT

El Rayo no va ser millor però la defensa gironina va arribar a entrar en pànic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)