Girona

Minvats al Bernabéu

Si els recursos no ho eviten, el Girona visitarà el camp del Madrid sense dues peces bàsiques en els esquemes de Míchel com Blind, a l’eix, i Yangel Herrera, a la medul·lar

El Girona haurà de batallar contra tots els elements possibles que es pugui imaginar per competir i esgarrapar el màxim botí possible aquest dissabte al Santiago Bernabéu contra el Madrid (18.30 h). I ho farà sense dos dels seus puntals en la defensa i el mig del camp perquè Gil Manzano així ho va voler. Daley Blind i Yangel Herrera, si els recursos no prosperen, seran baixa contra el conjunt madrileny després de veure dues targetes grogues quan altres jugades similars del mateix duel o de partits xiulats per l’extremeny han acabat sense targeta ni sanció. L’holandès va veure la cinquena groga del curs per haver protestat ja amb el partit acabat –d’altres es van passar mig partit fent-ho sense targeta, i jugadors d’altres equips ho fan amb vehemència i impunitat–. El veneçolà, per haver aturat una jugada en la segona falta que feia en 88 minuts de joc –en va rebre sis–. Tot i els entrebancs, els gironins, però, podrien recuperar el lideratge de la classificació si guanya gràcies a l’empat en l’afegit de l’Atleti ahir al feu blanc.

Ja abans d’un tram final en el qual Míchel també va acabar expulsat, el madrileny Del Cerro Grande va decidir actuar en una acció molt polèmica amb Savinho en fora de joc tres jugades i uns 40 segons abans que Yangel Herrera fes gol.

Puntals per a Míchel

Les dues baixes deixen ferit un Girona que haurà de maniobrar i reinventar-se per continuar mostrant un bon nivell de joc i plantar cara al tot poderós Madrid. Blind ha estat titular en 22 dels 23 partits de lliga disputats fins ara i s’ha convertit en el líder de la defensa i un futbolista vital en la sortida de pilota des del perfil esquerre, que permet que Miguel Gutiérrez s’incrusti entre interiors i es generin superioritats en zones més importants del camp.

Yangel Herrera també és un futbolista molt important per al tècnic de Vallecas, que sempre que ha estat disponible –es va lesionar al desembre– ha compartit la posició en el doble pivot amb Aleix Garcia. Sense poder-se curar les ferides, perquè el Madrid l’esperarà amb totes les primeres espases a punt per començar a sentenciar la lliga, Míchel ja ha d’estar cavil·lant la manera de reestructurar l’equip. Una de les possibilitats més factibles podria ser fer entrar Arnau al lateral dret i Juanpe a l’eix per mantenir els tres centrals amb sortida de pilota i la línia de quatre, o cinc, amb Yan Couto, que passaria a l’extrem dret per centrar a la mitja punta Tsygankov i endarrerir així Iván Martín a l’altura d’Aleix Garcia i suplir Yangel, una alternativa semblant a la que va funcionar a Montjuïc contra el Barça (2-4).

Mentrestant, els gironistes ja han encès les espelmes desitjant que la recuperació d’Artem Dovbyk sigui miraculosa i pugui estar disponible en la referència de l’atac.

POSSIBILITATS

Hi ha alternatives com ara fer entrar Arnau i Juanpe i moure de posició altres jugadors

I ENCARA

L’empat de l’Atleti al Bernabéu fa que el Girona pugui ser líder si guanya al conjunt blanc

ESTADÍSTIQUES DELS SANCIONATS

Daley Blind
Partits jugats i titular 23 (22)
Minuts 1.982
Gols 1
Assistències 2
Duels guanyats 3,3
Passades completades 64,8
Yangel Herrera
Partits jugats i titular 18 (17)
Minuts 1.344
Gols 4
Assistències 0
Duels guanyats 7,7
Passades completades 32,6
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)