Girona

La millor temporada de la historia del Girona

Artem Dovbyk (9)

El pitxitxi de la competició

Artem Dovbyk (24) ha superat Cristhian Stuani (21) com a màxim golejador en un any a primera divisió amb el conjunt blanc-i-vermell

L’ucraïnès només s’ha perdut 2 partits de lliga i no ha tingut cap lesió ni cap sanció

Artem Dovbyk s’ha convertit en una de les figures més destacades del Girona Futbol Club durant la temporada 2023/24. El davanter ucraïnès, que va arribar al club provinent del Dnipro-1 amb la intenció de reforçar l’atac, ha superat totes les expectatives i s’ha erigit en una peça clau en l’equip dirigit per Míchel. Des del seu debut amb gol al camp de la Real Sociedad, Dovbyk ha demostrat una gran capacitat golejadora i una adaptació ràpida al sistema de joc del Girona. La seva presència a l’àrea rival ha estat constant, sent una amenaça contínua per als defenses contràries. Les seves estadístiques són impressionants: ha marcat 24 gols en 36 partits de LaLiga, convertint-se en el màxim golejador del campionat. El fet més extraordinari és que ha assolit aquesta gran xifra en tan sols 77 xuts, 46 dels quals han anat entre els tres pals, i això suposa una efectivitat del 59,7%. De les seves dianes, 17 han estat amb l’esquerra, la seva cama hàbil, 1 amb la dreta i 6 de cap; 7 dianes han estat de penal. També cal dir que 4 dianes han donat la victòria al conjunt gironí. A més de la seva capacitat anotadora, ha proporcionat 8 assistències als seus companys, mostrant la seva habilitat per crear ocasions de gol. Ha disputat un total de 2.605 minuts, sent un dels jugadors més utilitzats per Míchel, començant en l’onze titular en 32 partits i entrant com a suplent en 4 ocasions en la lliga. A l’inici de la lliga, Stuani va partir com a titular en els primers quatre duels, a Granada, però, Míchel va canviar la figura del punta després de l’aturada per seleccions. Fins al final de la lliga, precisament en el matx contra el conjunt granadí, en què Dovbyk va fer un hat trick i va aconseguir el Pitxitxi, l’artiller ucraïnès només va perdre dos enfrontaments: Athletic Club (jornada 14) i Real Sociedad (jornada 23), els dos partits a Montilivi i degut a petites molèsties musculars. Pel que fa a amonestacions, el futbolista només ha vist dues grogues en tot el curs. Un factor clar per tenir regularitat al terreny de joc. Ara bé, Dovbyk no només destaca per les seves aportacions a a prop de l’àrea i la gran capacitat per ser productiu amb el gol; el seu treball fora de l’àrea també és digne de menció. La seva capacitat per retenir la pilota, fer passades clau i contribuir a la pressió alta de l’equip el converteixen en un jugador complet i indispensable per a l’estratègia del Girona. La seva alçada, 1,90m, i un físic robust li permeten guanyar la majoria de les disputes aèries, afegint una dimensió extra a l’atac gironí.

Amb només 26 anys, Dovbyk té un futur molt prometedor. La seva primera temporada a LaLiga ha estat espectacular, i tot indica que continuarà creixent i millorant. Dovbyk té contracte amb el Girona fins al juny del 2028 i el club, que ja sap que haurà de lluitar per retenir el jugador aquest estiu, es remetrà a la clàusula de rescissió, que és propera als 50 milions. Malgrat tot, segons les últimes informacions, el Girona entraria a negociar a partir dels 40. Cal recordar que el club té el 70% dels seus drets.

24
gols
ha fet Dovbyk, que el fan el màxim golejador de primera divisió.
8
assistències
, com Couto, i només superat per Savinho amb 10 al Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)