Girona

Amb les idees clares

El Girona ha aprofitat més del que és habitual el mes de juny amb el fitxatge de Krejci, a més d’avançar altres negociacions

El club tancarà en les pròximes hores la segona incorporació amb l’arribada d’Abel Ruiz

No ha de ser un estiu fàcil a les oficines del Girona. Ni per al club, immers en les obres per adaptar l’estadi als requisits de la UEFA per jugar la Champions i en les de la construcció de la primera fase de la ciutat esportiva, on l’equip ja ha de fer la pretemporada; ni per a la direcció esportiva. L’objectiu principal de Quique Cárcel i el seu equip és mantenir la major part possible del bloc que ha signat la millor temporada de la història, però de moment ja s’ha traspassat Aleix Garcia i hi ha altres peces que costarà de mantenir, com és el cas de Dovbyk. Fins que es tanqui el mercat hi pot haver un serial rere un altre i això condicionarà molt els fitxatges que s’hauran de fer per reforçar l’equip abans d’un repte tan apassionant com el de debutar a Europa per la porta gran amb el nou format de la Champions.

La millor solució per fer front a totes aquestes incerteses que es poden anar generant és la planificació, i en aquest sentit la direcció esportiva està demostrant que té les idees més clares que mai. Si més no, que la feina s’està podent avançar a bon ritme. En aquest sentit el fitxatge de Ladislav Krejci n’és la millor mostra. Des que es va posar el punt final a la lliga amb la disputa de l’última jornada contra el Granada a Montilivi el 24 de maig fins a l’anunci oficial del fitxatge del central txec, només van passar tres setmanes exactes. Vint-i-un dies que poden semblar molt de temps, però que en realitat van trencar amb el que és habitual a Montilivi, on l’arribada de les cares noves sempre s’ha fet esperar força.

Veure una nova incorporació al Girona durant el mes de juny s’havia convertit en un impossible els últims anys. Per trobar l’últim cas cal retrocedir fins a l’estiu previ a la temporada 2017/18, la de l’estrena a primera divisió, quan el Girona va tancar el fitxatge de Gorka Iraizoz, que va arribar lliure, un 14 de juny, només quatre dies després d’haver acabat la lliga de 2a divisió A. Un cas molt aïllat, i és que en les últimes temporades normalment ha calgut esperar més d’un mes després del final de lliga per poder tancar l’arribada d’una cara nova. L’estiu passat, per exemple, el primer fitxatge –deixant de banda el cas de Gazzaniga, que estava cedit i es va quedar en propietat– va ser el de Daley Blind, que va arribar el 7 de juliol. Fa dos anys encara es va haver d’esperar més, fins al 25 de juliol, per tancar les incorporacions de Taty Castellanos, Yan Couto i David López. I l’estiu del 2021, amb l’equip encara a 2a divisió A, igual, amb Aleix Garcia arribant el 23 de juliol com el primer fitxatge.

És evident que aquesta vegada hi ha elements que han fet que hagi estat possible planificar el mercat d’estiu amb més claredat, i això s’està demostrant. El fet de tenir el bitllet per a competició europea lligat des de fa molt mesos, amb molts números que fos per a la Champions, ha permès agilitar molt les negociacions, i és que en el cas de Krejci el Girona ja mantenia contactes amb l’Sparta de Praga i el jugador des del mes de gener.

N’hi haurà un segon

El fitxatge del central txec no és l’únic cas en què el Girona s’ha mogut de pressa, perquè si no passa res d’estrany es tancarà com a mínim un fitxatge més abans de final de mes. De fet, podria arribar en les pròximes hores, ja que el Girona està a punt de tancar el fitxatge d’Abel Ruiz i es preveu que es pugui fer oficial aquesta setmana. Ja fa setmanes que les negociacions amb l’Sporting de Braga van pel bon camí, perquè el davanter acaba contracte el juny del 2025 i no té intenció de renovar. Això ha facilitat les coses, tot i que els gironins s’hauran de rascar la butxaca i pagaran entre uns vuit i uns nou milions d’euros per l’atacant de 24 anys, que ha marcat 6 gols en els 30 partits que ha jugat en la lliga portuguesa aquesta temporada. En aquesta operació, a més, hi entrarà l’extrem Gabri Martínez, de 21 anys, que després de les cessions al San Fernando, a 1a divisió FEF, i al Mirandés, a 2a divisió A, deixarà definitivament el club, tot i que el Girona es reservarà un percentatge d’una futura venda per no perdre del tot de vista un jugador amb projecció.

Amb el fitxatge d’Abel Ruiz el Girona reforçarà l’atac, cosa que ja va estar a punt de fer amb l’uruguaià Luciano Rodríguez, que era independent de l’arribada d’Abel Ruiz. El club tenia clara l’aposta i el fitxatge estava pràcticament tancat, però les exigències finals dels representants van trencar l’acord i no sembla que hi hagi marxa enrere.

DECISIU

Tenir el bitllet per a Europa lligat des de fa mesos ha permès agilitar molt les coses

HA PLOGUT MOLT

Feia set anys que el Girona no feia un fitxatge tan matiner com el del central txec

RÀPIDS

Només van passar 21 dies de l’últim partit de lliga a l’arribada de Ladislav Krejci

LLUMS I OMBRES

El fitxatge de Luciano s’ha complicat, però el d’Abel Ruiz està al caure
Curs 2024/25
Últim partit del curs anterior
Girona-Granada 24 de maig
Primera cara nova a la plantilla
Ladislav Krejci 14 de juny
Dies fins a la primera cara nova
21 dies
Curs 2023/24
Últim partit del curs anterior
Osasuna-Girona 4 de juny
Primera cara nova a la plantilla
Daley Blind* 7 de juliol
Dies fins a la primera cara nova
33 dies
Curs 2022/23
Últim partit del curs anterior
Tenerife-Girona 19 de juny
Primera cara nova a la plantilla
Taty, Yan Couto i David López 25 de juliol
Dies fins a la primera cara nova
36 dies
Curs 2021/22
Últim partit del curs anterior
Girona-Rayo Vallecano 20 de juny
Primera cara nova a la plantilla
Aleix Garcia 23 de juliol
Dies fins a la primera cara nova
33 dies
Curs 2020/21
Últim partit del curs anterior
Girona-Elx 23 d’agost
Primera cara nova a la plantilla
A. Muric i Pablo Moreno 18 de setembre
Dies fins a la primera cara nova
26 dies
Curs 2019/20
Últim partit del curs anterior
Alavés-Girona 18 de maig
Primera cara nova a la plantilla
Pablo Maffeo ** 20 de juny
Dies fins a la primera cara nova
33 dies
Curs 2018/19
Últim partit del curs anterior
Las Palmas-Girona 19 de maig
Primera cara nova a la plantilla
Patrick Roberts *** 16 d’agost
Dies fins a la primera cara nova
89 dies
Curs 2017/18
Últim partit del curs anterior
Còrdova-Girona 10 de juny
Primera cara nova a la plantilla
Gorka Iraizoz 14 de juny
Dies fins a la primera cara nova
4 dies * El Girona va tancar abans el fitxatge de Gazzaniga, que havia jugat cedit a Montilivi la temporada anterior ** El Girona va fer oficial abans l’arribada de Jairo, que estava cedit al Cadis *** El club havia fet efectives les opcions de compra de Muniesa i Mojica, havia renovat la cessió d’Aleix Garcia i Pedro Porro havia pujat al primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)