Girona

La millor temporada de la història del Girona

Savinho (16)

‘O Rei do Montilivi’

El primer curs de Savinho al Girona ha estat brutal, amb nou gols i deu assistències que li han valgut poder jugar la copa Amèrica amb el Brasil

“Quan el vaig veure entrenar-se el primer dia li vaig dir a Cárcel que, com a mínim, quedaríem al top 10”

El Girona i tots els seus aficionats han pogut gaudir com mai d’un jugador especial, diferencial, el més vertical que mai han vist amb la samarreta blanc-i-vermella, el que ha inspirat més rauxa, samba, alegria, admiració i un llarg etcètera de qualificatius que abans havien tingut uns quants escollits que han defensat l’escut del club. Sávio Moreira ha deixat bocabadats els seguidors gironins i la resta d’aficionats al futbol que han pogut seguir la lliga espanyola. I és que la temporada de debut de Savinho en el campionat ha estat d’un impacte brutal. Nou dianes en la lliga i deu assistències, a més de convertir-se en el jugador que més driblatges ha intentat amb encert, amb 104, davant d’estrelles ja consagrades com Vinícius Júnior, Nico Williams i un grup de jugadors selectes en aquesta disciplina. El futbolista brasiler ha estat la revelació de la temporada, cosa que li ha valgut per ser convocat amb la selecció absoluta del Brasil, que està competint als Estats Units en la copa Amèrica, un aparador de luxe.

“Quan el vaig veure entrenar-se el primer dia, vaig entrar al despatx de Quique Cárcel i li vaig dir que amb aquest noi a la plantilla quedaríem, com a mínim, entre els deu primers.” Són paraules de Míchel Sánchez, el tècnic del Girona, que s’ha desfet en elogis al de Belo Horizonte sempre que ha pogut, però que l’ha exigit més que a ningú per tal de millorar-li la presa de decisions i la finalització a porteria.

Savinho serà –o és– una estrella mundial, un futbolista diferencial jugui amb l’equip que jugui. Amb les regles de la UEFA damunt de la taula, la continuïtat del jugador al Girona és molt complicada encara que no pertanyi al Manchester City i sí al Troyes, que no jugarà la Champions League com sí que ho faran els altres dos equips del CFG. Les operacions entre clubs d’un mateix conglomerat d’equips sota una mateixa propietat no estan clares, no ho tenen clar ni els mateixos protagonistes, tot i que el fet que Sávio hagi estat en la plantilla 2023/24 podria obrir l’única via o escletxa per a l’esperança d’un possible retorn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.