Yan Couto (20)

Un curs de color rosa

Yan Couto, el seu pentinat i el seu joc han enamorat Míchel i l’afició

El brasiler ha tret el lloc a Arnau i ha doblat els seus minuts

Diferencial A part d’aportar en defensa, ha estat el segon jugador que més assistències ha fet (8)

Yan Couto ha marcat tendència dins i fora del camp. A poques jornades de l’inici de la lliga, el lateral brasiler va aparèixer amb els cabells tenyits de rosa, i va resultar que es va convertir en tot un amulet. Dels cabells a les botes. Una temporada de color de rosa. Pel pentinat que, més d’un aficionat gironí, per haver-ho apostat o per moda, ha lluit aquest any, i per l’actuació del brasiler al camp. El de Curitiba pràcticament ha doblat els seus minuts en lliga respecte de la temporada anterior, ja que ha passat de 1.158 a 2.245 minuts. Només ha estat a la banqueta sense jugar la segona jornada, contra el Getafe. No va entrar en la convocatòria per la visita al camp de l’Athletic per molèsties i tampoc en els partits de la segona volta contra el Vila-real i el València perquè va estar malalt. La resta de partits ha anat convocat i els ha jugat tots. 24 com a titular.

Diuen que al rosa l’amor s’hi posa, i serà pel seu joc i no pels cabells, però Yan Couto ha enamorat Míchel. S’ha convertit un fix a la dreta, deixant fora de l’onze Arnau, que va convèncer més el tècnic la campanya anterior. En copa, en canvi, ha descansat més, deixant la titularitat a Arnau els quatre primers partits. Lateral, carriler o extrem, ha estat un jugador diferencial per a l’equip. Important en defensa, però també un gran ajudant en atac. És el segon jugador de l’equip, darrere de Savinho, amb més assistències (8) i ha signat dos gols entre lliga i copa. La seva gran actuació amb el Girona el va portar, l’octubre passat, a la seva primera convocatòria amb la selecció absoluta. I al mes de desembre va rebre el premi de LaLiga al millor jugador sub 23. Aquell mes va ser clau en la victòria contra l’Alavés, en què els gironins van recuperar el lideratge i Couto va fer l’assistència del 2-0 a Portu i va provocar el penal de Dovbyk que sentenciava el partit per 3-0. El brasiler ha estat una de les peces clau i s’ha guanyat molts pretendents. El Girona el voldria, però la normativa de la UEFA sobre la multipropietat fa que no sigui una operació gens fàcil.