Girona

Seguint el camí de Blind

El Girona té encarrilats els fitxatges del mig Donny Van de Beek (Manchester United) i el mitjapunta Gabriel Misehouy

De 18 anys i lliure després d’acabar el contracte amb l’Ajax, Misehouy és una aposta de futur

Si tot va com està previst el Girona farà oficial els propers dies un parell de moviments més, de perfils ben diferents però que comparteixen país.Daley Blind va obrir el camí dels Països Baixos cap a Montilivi, i és probable que se n’hi afegeixin dos més. Són Donny Van de Beek, un migcampista experimentat del Manchestster United que ja fa temps que segueix el Girona, i Gabriel Misehouy, un jove talent de 18 anys que és una aposta de futur. Si res no es torça, el fitxatge està encaminat, tal com explicava el periodista especialitzat en el mercat Fabrizio Romano.

Vell desig

L’àrea esportiva del Girona ja volia incorporar Donny Van de Beek, un futbolista de 27 anys que va ser internacional, que tenia molt de cartell a l’Ajax, que va estar a punt de fitxar pel Madrid i pel qual el Manchester United va pagar 44 milions d’euros el 2020. El pas per Old Trafford, però, ha frenat la seva progressió. entre les lesions i la falta de continuïtat. Va ser cedit a l’Everton, i al gener se’n va anar a l’Eintracht de Frankfurt, on ha jugat l’últim mig any. El United entén que el cicle del neerlandès ha acabat i s’ha avingut a negociar amb el Girona. La fórmula és un traspàs baix, que podria ser inferior al milió d’euros, però amb una sèrie de variables, en funció de partits jugats i d’objectius, que farien créixer força la xifra.

Visió de futur

Gabriel Misehouy, de 18 anys –complirà els 19 el proper 18 de juliol–, és agent lliure després de finalitzar el seu contracte amb l’Ajax el passat 30 de juny. El Girona, doncs, no haurà de pagar traspàs pel fitxatge d’un futbolista que aterrarà a Montilivi com una aposta de futur, malgrat que es creu en ell com una peça que pot ser important aquesta mateixa temporada, la de l’estrena dels gironins a la Champions League.

Misehouy fa temps que estava en l’agenda dels gironins, i fins i tot havia arribat a sonar pel Manchester City temps enrere. El contacte que ha anat mantenint el club amb l’entorn del futbolista ha estat clau per poder arribar a un acord. De fet, l’objectiu del club és que –com Donny Van de Beek, si s’enllesteix l’acord amb el United– pugui arribar a Girona els pròxims dies per començar la pretemporada, que arrencarà dimecres.

Per descobrir

Gabriel Misehouy tenia una llarga llista de clubs al darrere, de la qual destaca el Lilla, de la lliga francesa, amb què també hauria pogut jugar a Europa. En principi, però, arribarà a Montilivi amb ganes de menjar-se el món perquè al Girona viurà la seva primera experiència a l’elit. I és que, malgrat ser considerat un dels talents més prometedors de l’Ajax, el neerlandès, que també té la nacionalitat ghanesa tot i haver nascut a Amsterdam, no va arribar a debutar amb el primer equip en partit oficial –sí que ho va fer en més d’un amistós des que tenia 17 anys.

Aquesta falta d’oportunitats amb el primer equip ha estat fonamental per a que el mitjapunta pugui arribar lliure a Montilivi, ja que en tot moment el neerlandès, que s’ha format al futbol base de l’Ajax des que tenia set anys, va manifestar que la seva intenció era quedar-se al club. Veient que no tenia minuts amb el primer equip, malgrat entrar en algunes convocatòries del curs passat, Misehouy va decidir no renovar el seu contracte.

Per això, un cop va ser lliure de negociar amb qualsevol club, l’Ajax va decidir no fer jugar més el mitjapunta, que va disputar el seu últim partit amb el filial a la segona divisió neerlandesa el passat mes de gener. Fins aquell moment, Misehouy era una peça clau en el filial, amb set gols en el seu compte particular en els tretze partits que havia jugat, onze d’ells com a titular. En total, a la segona divisió neerlandesa el mitjapunta suma 11 gols i 4 assistències en els 44 partits que ha disputat. A més, l’internacional amb la selecció sub-17 i sub-19 dels Països Baixos va fer quatre gols en els nou partits disputats a la Youth League.

COBEJAT

Diversos clubs d’Europa, entre els quals el Lilla, volien Gabriel Misehouy

LA FÓRMULA

El Girona pacta un traspàs amb variables amb el United, que en va pagar 44 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)