Per agafar més ritme

El Girona va de menys a més en un partit en què l’Olot li exigeix físicament i li planta cara a les àrees

Míchel fa nou canvis al descans i utilitza així tots els jugadors convocats, excepte Sergi Puig, tercer porter

Olot 1 Girona 1

OLOT:Ballesté (Danés, 46’), Yaya Sidibe (Juvi, 46’), Maynau (De Marco, 46’), Ayala (Cortés, 69’), Robert Costa (Marcillo, 62’), Uri González (Farrés, 69’), Pedro del Campo (Torres, 46’), Salvans (Barnils, 69’), Terma (López, 66’), Forés (Chema, 66’) i Marc Mas (Comamala, 62’).GIRONA:Gazzaniga (Juan Carlos, 46’), Arnau (Almena, 46’), Antal (Comas, 46’), Juanpe (David López, 46’), Valery (Minsu, 46’); Iván Martín (Kebé, 46’), Selvi, Gabriel (Vallejo, 46’), Pau Víctor (Villa, 46’), Ilyas i Stuani (Dovbyk, 46’).GOLS:1-0 (48’), Torras. 1-1 (51’), Almena.ÀRBITRE:Pol Arenas.T.G.:Farrés, Torras.T.V.:cap.PÚBLIC:2.080 espectadors al municipal d’Olot.

El Girona va començar la preparació per a la nova temporada amb un empat a un contra l’Olot en un partit amistós i d’ambient festiu a la capital garrotxina. Els locals van inaugurar el marcador al començament de la segona meitat, mentre que el Girona va empatar poc després gràcies a una destacada actuació del jove Iker Almena.

El partit es va iniciar amb un Girona actiu, que va intentar imposar el seu ritme des del primer moment. En el minut 9, Valery va trobar espai per l’esquerra i va centrar per a Stuani, que va rematar fora. Tot seguit, en el minut 16, una bona triangulació entre Misehouy, Ilyas i Stuani va ser bloquejada per Robert Costa. L’Olot, per la seva banda, no va tardar a reaccionar. En el minut 17, Antal va rematar de cap en el llançament d’un córner i un minut més tard ho va fer Stuani, però la pilota va sortir per sobre el travesser de Ballesté. Els de Dólera van tenir la millor oportunitat en el minut 24, quan Terma va servir una pilota precisa al segon pal per a Sidibe, però la rematada va sortir vorejant el pal.

Després d’una pausa d’hidratació, el primer temps va acabar sense més incidents remarcables, amb ambdós equips mostrant bones intencions però sense aconseguir trencar la igualtat en el marcador.

Revolució a la segona

La segona part va començar amb molts canvis per part del Girona. Només Ilyas i Selvi van completar els 90 minuts. Aquesta dinàmica de canvis va tenir un impacte immediat en el partit. En el minut 48, l’Olot va inaugurar el marcador amb un gol de Torras després d’una centrada de Salvans des de l’esquerra. La resposta del Girona no es va fer esperar. Només tres minuts després, en el 51, una bona assistència de Villa va trobar Almena, que amb un xut picat va superar Danés amb una subtil vaselina. El jove Almena va ser una de les figures destacades del matx, i va mostrar la seva qualitat en diverses accions.

El Girona va continuar pressionant i en el minut 59, després d’una bona recuperació a la zona de tres quarts, Dovbyk va assistir Villa, però aquest no va poder definir bé davant la porteria.

L’Olot va fer un triple canvi per refrescar l’equip, mentre que el Girona va continuar creant perill, especialment gràcies a les accions d’Almena i Minsu. En el minut 67, una bona centrada de Villa va permetre a Almena controlar i girar-se, però De Marco va evitar el seu segon gol. L’última gran ocasió del partit va ser un xut de Minsu des de fora de l’àrea després de retallar dos rivals en el minut 70. Juan Carlos, porter del Girona, va tenir poca feina, només un xut tímid de David López en el 80. L’empat va ser definitiu i el Girona ja espera el seu pròxim rival, el Montpeller.

L’ESTRENA

Misehouy va ser l’únic debutant ahir a Olot; Donny i Krejcí no van ser convocats

ELS DESTACATS

Amb l’entrada de Minsu i Almena, el Girona va tenir les millors ocasions de l’enfrontament

Jastin, un més a la llista de lesions

El Girona va comunicar poc abans de l’inici del partit que Jastin Garcia haurà de passar pel quiròfan per una luxació a l’espatlla esquerra. L’operarà el doctor Cugat al Quirón en els pròxims dies.

D’altra banda, Viktor Tsygankov té una lesió a l’abductor que el podria fer estar dues setmanes de baixa. Cristian Portu encara té molèsties d’un cop i serà prudent a l’hora de tornar a treballar amb l’equip. Van de Beek va ser baixa ahir d’última hora, a causa de la càrrega muscular, i Ladislav Kreijcí i Jhon Solís tampoc van poder jugar per molèsties. Joel Roca, encara en procés de recuperació, i Ricard Artero, a qui fa uns dies van treure un clau del turmell, estan a la recta final per tornar a les sessions d’entrenament amb la resta de la plantilla. En total, vuit jugadors de baixa que, si res es torça, aniran reapareixent en els pròxims dies i setmanes amb l’equip.

Dólera: “És la línia a seguir”

El tècnic català de l’Olot, Pedro Dólera, va valorar el matx amb bona nota: “Era un partit molt atractiu per a nosaltres perquè podíem valorar-nos contra un rival del màxim nivell, no només de primera divisió sinó també de Champions.” El conjunt garrotxí ha avançat la pretemporada per preparar el partit. “Portem cinc entrenaments, i teníem la dificultat o por de tenir lesions. Ja vaig veure que l’equip ja tenia condicions i ha fet la feina que s’ha de fer a la pretemporada i ens hem preparat per arribar al partit amb uns mínims”, va afirmar Dólera.

El tècnic badaloní també va parlar del joc: “Hem tingut alguna dificultat amb la pilota, però al final el cap no donava per tot. Ha estat més un partit d’estar ben posats i de no concedir res. Hem tingut les oportunitats d’en Yaya i en Terma. Finalment, hem estat seriosos i aquesta és la línia que hem de seguir.”