Girona

Les lesions del talent

Lesions greus han impedit el desenvolupament dels futbolistes joves del Girona, amb Jastin com a últim exemple

En una etapa de creixement, el club blanc-i-vermell ha treballat per donar suport als afectats

El Girona ha experimentat una sèrie de desafortunats esdeveniments amb els seus joves jugadors procedents del filial en les últimes temporades. Les prometedores carreres de talents com ara Jastin García, Joel Roca i Ricard Artero han estat truncades per greus lesions que han impedit el seu desenvolupament en el primer equip. El darrer ha estat el lleidatà Jastin, que dimecres va seguir tot el matx a Olot des de la graderia i amb una cabestrell que li fixava l’espatlla i el braç.

De gran sensació a lesió

La més recent mala notícia ha arribat amb Jastin García, un jove extrem que havia impressionat durant la pretemporada passada. Després d’una excel·lent preparació, Garcií es va fer una greu lesió al turmell dret l’octubre passat, i va requerir una operació a càrrec del doctor Cugat a la Quirón. Tot i la seva recuperació i el posterior debut amb el primer equip al març contra l’Osasuna, el jugador s’ha tornat a lesionar. Aquesta vegada, una luxació a l’espatlla esquerra que també requerirà una intervenció quirúrgica. Jastin havia renovat amb el Girona fins al 2027, però les seves repetides lesions estan dificultant la seva consolidació.

Joel, de gravetat

Un altre cas és el de Joel Roca, l’extrem esquerrà nascut a Camprodon. Durant la pretemporada passada, Roca es va fer una lesió de gravetat: trencament del lligament encreuat anterior i del menisc extern del genoll esquerre. Aquest tipus de lesió és una de les més temudes pels futbolistes, amb un període de recuperació que oscil·la entre els 10 i 12 mesos. Tot i estar en procés de recuperació, les seves expectatives d’incorporació plena al primer equip s’han vist seriosament compromeses, especialment en un moment crucial de la seva formació i desenvolupament.

Finalment, Ricard Artero, el migcampista de la Bisbal d’Empordà, ha viscut una llarga lluita contra les lesions, sobretot en els últims mesos. Després d’una lesió al turmell al final de la temporada 2022/23 a Balaídos, al camp del Celta, Artero va ser operat per primera vegada el maig del 2023. Tot i això, les complicacions van continuar, amb una segona operació al març per una artroscòpia i, recentment, la retirada d’un clau del turmell. Aquestes intervencions han mantingut Artero allunyat del terreny de joc i caminant amb crosses, generant preocupació entre els aficionats. Abans de les lesions, Artero era un dels jugadors del filial que més regularitat mostraven a les ordres de Míchel, però les repetides complicacions n’han frenat el progrés. L’any del seu debut, durant el curs 2021/22, va jugar 16 partits entre lliga, copa i promoció d’ascens. Un cop a primera divisió, el català va poder debutar en la màxima categoria contra l’Almeria i va jugar un total de vuit enfrontaments, un de copa i set de lliga. El bisbalenc té contracte amb el Girona fins al juny del 2026, i el futbolista es vol guanyar un lloc en el primer equip. Aquest curs serà important per al seu futur en clau blanc-i-vermell.

Un repte per al futur

Les lesions d’aquests joves talents són un recordatori cruel de la fragilitat de les carreres futbolístiques. El Girona es troba amb el repte de gestionar i protegir els seus joves jugadors, assegurant que rebin el suport mèdic i psicològic necessari per superar aquests contratemps.

Mentre el club continua la seva preparació per a la nova temporada, l’esperança recau en la recuperació completa d’aquests jugadors i en la prevenció de futures lesions que en puguin frenar el desenvolupament. Jastin, Roca i Artero són només un exemple del bon treball que s’està fent a l’acadèmia del club, però que vol acabar de veure com els futbolistes que van sortint poden explotar al primer nivell. Un autèntic tresor per al conjunt gironí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)