Girona

Millor, però encara insuficient

El Girona perd contra el Bournemouth en un últim test de preparació marcat per les sis baixes a l’equip per culpa d’un procés víric

L’equip millora les prestacions a l’equador del matx i remunta un 1-0, però es desfà al final

Bournemouth 3 Girona 2

BOURNEMOUTH:Travers (Dennis, 76’), Adam Smith (James Hill, 76’), Zabarnyi, Senesi (Huijsen, 42’), Kerkez (Max Aarons, 61’), Christie (Lewis Cook, 76’), Alex Scott (Faivre, 76’), Semenyo (Jebbison, 76’), Kluivert (Ouattara, 61’), Sinisterra (Anthony, 76’) i Philip Billing (Tavernier, 46’).GIRONA:Juan Carlos, Arnau Martínez (Selvi, 59’), Antal, Juanpe, Almena, Oriol Romeu (Minsu, 73’), Solís (Iván Martín 59’), Ilyas, Misehouy (Francés, 80’), Ureña (Joel Roca, 46’) i Stuani.GOLS:1-0 (5’) Kluivert, de penal. 1-1 (35’) Stuani. 1-2 (50’) Joel Roca. 2-2 (72’) Sinisterra. 3-2 (79’) Jebbison.ÀRBITRE:Yusuke Araki.T.G.Alex Scott (57’), Joel Roca (61’) i Stuani (82’).T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 7.000 espectadors al Vitality Stadium.

El Girona va perdre l’últim amistós de la pretemporada al Vitality Stadium contra el Bournemouth (3-2). L’equip dirigit per Míchel Sánchez, minvat per un procés víric que afecta sis dels components de la plantilla –per ara–, va millorar les prestacions del duel que feia menys de 24 hores havia disputat i perdut contra el Newcastle (4-0), però ni així va poder acabar la fase de preparació amb la bona sensació que dona la victòria. Els gironins van remuntar un 1-0 inicial de Justin Kluivert de penal, es van desfer de la pressió dels d’Andoni Iraola, i a través de Stuani i Joel Roca van situar un 1-2 segurament injust. En el tram final, els canvis dels anglesos van fer créixer l’equip, al contrari d’un Girona ja sense energia que va veure com Sinisterra i Jebbison establien el 3-2 definitiu que deixa la pretemporada blanc-i-vermella amb un balanç d’una sola victòria, tres empats i tres derrotes. Molta feina per fer a la gespa i als despatxos, molt marge de millora i plena confiança en l’equip, o el que en queda, que va fer gaudir tota l’afició la campanya passada.

El partit va començar semblant al del Saint James Park. El Bournemouth pressionava amb decisió i intensitat, i els jugadors gironins no trobaven la manera de sortir amb la pilota controlada o evitar pèrdues en zones compromeses. Tot just en el minut 2, Juan Carlos, el millor juntament amb Almena, va intervenir providencialment. El de Marchamalo va fer penal en el 5’ a Christie després que Ureña provés un frivolitat pressionat per un rival. Justin Kluivert va avançar els locals, que intentaven asfixiar un Girona que, per sort, ahir sí que va tenir una resposta millor al joc del contrincant. Això sí, Juan Carlos va tornar a salvar l’equip a rematada de Senesi amb la testa (22’), enmig d’una reacció comandada en gran part per un Almena trencant línies en diagonal, un Misehouy intentant entrar en joc i un Oriol Romeu exercint de líder de la pressió. I és que, en una recuperació del d’Ulldecona va arribar l’empat de Stuani, que va rebre de Misehouy ja dins de l’àrea, va retallar el seu marcador i va creuar la rematada davant Travers (35’).

En la segona part, la tendència positiva del Girona es va mantenir i Joel Roca va culminar la remuntada momentània controlant a la frontal i etzibant un xut fort, sec i ajustat al pal dret que es va colar dins la porteria, un premi a la superació per al de Camprodon, que la campanya passada la va passar en blanc per culpa d’una greu lesió al genoll i que demostra que aquesta ja ha quedat enrere (50’).

En el tram final, l’energia dels de Míchel va caure en picat, al contrari que la del Bournemouth, que amb els canvis va anar a més i en dues accions gairebé consecutives va tornar a capgirar el resultat. Primer Dango Ouattara va fer una centrada brillant a l’arribada des de la segona línia de Sinisterra amb el cap (72’) i després Faivre va entrar a l’àrea com si fos la Rambla i amb un Ilyas fos, per fer un xut creuat que va tocar Juan Carlos i Jebbison, amb la canya a punt, va endreçar dins la porteria (79’). El manxec va evitar el quart d’Ouattara, que hauria fet mal i afegit algun dubte més.

NO FALLA

Stuani va poder marcar l’empat amb una acció marca de la casa dins l’àrea petita

GRAN NOTÍCIA

Joel Roca va fer el primer gol després de la greu lesió carregant la cama des de la frontal

Una infecció vírica que preocupa

El Girona continua acumulant contratemps en forma de baixes a només cinc dies de l’inici de la lliga al Benito Villamarín contra el Betis (dijous 15 d’agost a les 21.30 h). I en aquest cas, preocupa especialment el procés víric que està afectant la plantilla i algun membre del cos tècnic –els índexs de covid han repuntat tot i que amb efectes menors sobre les persones– ja que fins a sis jugadors estan afectats i no van poder participar del partit al Vitality Stadium.

Van de Beek, Portu, Toni Villa, que van jugar divendres al Saint James Park contra el Newcastle, a més de Tsygankov, Valery i Oriol Comas van ser baixa, com els ja habituals Krejci, Jastin i Artero, per lesió, a més d’Abel Ruiz i Miguel Gutiérrez, que es reincorporaran amb la plantilla avui mateix ja a la Massana. Bryan Gil, que va notar unes molèsties musculars en l’escalfament previ contra el Newcastle, es va asseure a la banqueta. Ja no ha viatjat a Anglaterra i no juga des de l’amistós contra el Montpeller Manu Vallejo.

Experiments obligats

Arran de les baixes, Míchel Sánchez va veure’s obligat a fer algun invent en l’onze inicial. D’entrada, només Arnau Martínez i Oriol Romeu van repetir com a titulars menys de 24 hores després de jugar contra el Newcastle. El lateral dret de Premià de Dalt va jugar com a lateral esquerre mentre que per la dreta, el tècnic de Vallecas hi va situar Ilyas Chaira, que havia disputat els dos primers partits de pretemporada contra l’Olot i el Montpeller però havia desaparegut fins i tot de les convocatòries de la resta de partits. De vocació ofensiva, a Ilyas se’l va veure d’inici una mica perdut pel seu costat tot i les ajudes d’Almena, que va ser extrem dret tot i que es va moure per on va voler. Solís i Misehouy van acompanyar Romeu al trivot del mig del camp, mentre que Stuani va ser el punta de referència agafant el relleu de Portu. L’uruguaià va estar massa sol al davant però quan va tenir mitja pilota bona dins l’àrea va poder fer de les seves i marcar el seu primer i únic gol de la pretemporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)