El Girona suma un punt d’or al camp del Betis

Almena i Gabri Misehouy van crear el gol de l’empat

Els de Míchel van anar clarament de menys a més

BETIS 1 GIRONA 1

GIRONA:Gazzaniga, Arnau, David, Blind, Miguel, Yangel (Misehouy, 70’), Romeu (Solís, 65’), Iván; Bryan (Stuani, 81’), Abel Ruiz (Stuani, 81’) i Portu (Almena, 65’). BETIS:Rui Silva, Sabaly, Bartra, Llorente, Perraud, Fornals (Rodri, 58’), Carvalho (Jonny, 77’), Roca (Altimira, 77’), Ruibal (Chimy Ávila, 70’), Fekir i Juanm (Abde, 59’). GOLS:1-0 (6’), Bartra. 1-1 (72’), MisehouyÀRBITRE:Miguel Ángel Ortiz Arias.T.G.:Als locals Perraud i RuibalPÚBLIC:54.840 espectadors al Benito Villamarín.

El Girona va iniciar la temporada amb un 1-1 contra el Betis al Benito Villamarín, en un partit en què els de Míchel van mostrar una pressió alta i intensitat des del primer minut, però van pagar cara la falta d’encert i algunes errades defensives. La personalitat dels catalans els va portar a aconseguir un punt molt valuós.

El conjunt gironí va sortir amb un 4-3-3 i va començar amb força, pressionant molt amunt i generant perill a través de Bryan Gil. L’extrem va ser protagonista en els primers minuts amb dues arribades clares, però sense trobar porteria. No obstant això, va ser el Betis qui va colpejar primer. En el minut 5, Fekir va posar una centrada precisa al primer pal que Marc Bartra va rematar de cap, aprofitant una descoordinació defensiva entre Blind i Abel Ruiz.

Tot i el gol encaixat, el Girona va continuar dominant la possessió, però li va faltar precisió en l’última passada. Yangel Herrera i Abel Ruiz van tenir ocasions clares, però no van aconseguir acabar-les amb èxit. La primera meitat va estar marcada per l’activitat ofensiva de Bryan Gil, molt actiu tant en atac com en defensa, però sense sort davant de la porteria del rival.

A mesura que avançava la primera part, el Betis va continuar aprofitant els espais per la banda esquerra, fent mal a una defensa gironina que no acabava de tancar bé. Una pèrdua d’Oriol Romeu a tocar del descans va ser l’última oportunitat per al Betis d’ampliar l’avantatge, però Gazzaniga va estar atent sota els pals.

El Girona va acabar la primera meitat amb frustració per no haver pogut transformar el seu domini en gols. Tot i una bona actitud, les errades en defensa i la falta de precisió en l’última passada van condemnar l’equip, que haurà de millorar en aquests aspectes per sumar els primers punts de la temporada.

Després d’una primera meitat en què el Girona va dominar la pilota però va patir per crear ocasions clares, la segona part va començar amb una millora significativa dels gironins. L’equip de Míchel va mostrar més fluïdesa en els carrils interiors i va generar el primer xut entre els tres pals, obra de Bryan Gil. Tot i això, el Betis continuava creant perill amb molt poc, i Fekir va avisar amb un xut des de fora l’àrea.

Els gironins van començar a creure més en les seves opcions, i l’ocasió més clara del partit va arribar al minut 61. Bryan Gil va fer una gran incursió per la banda dreta, però el xut d’Abel Ruiz es va estavellar al pal, deixant el Villamarín amb el cor en un puny.

Malgrat el domini creixent del Girona, una nova pèrdua de pilota d’Oriol Romeu en una zona compromesa va permetre al Betis llançar-se a l’atac, i només una espectacular aturada de Gazzaniga va evitar que Rodri ampliés l’avantatge per als locals al minut 63. Míchel va decidir fer Almena va tenir un impacte immediat: en la seva primera acció per la banda dreta, va fer una bicicleta dins l’àrea i va assistir Misehouy, qui va marcar l’empat que feia justícia al que s’havia vist fins llavors. El neerlandès va guanyar bé la desmarcada al primer pal per superar Rui Silva, que no hi va poder fer res.

El tècnic de Vallecas, Míchel, va esgotar els canvis disponibles amb l’entrada de Ladislav Krejci, que tornava a disputar minuts amb l’equip, i de Stuani, que va reforçar l’atac gironí en els darrers compassos del partit. Míchel va demanar al seu equip que baixés a defensar, mentre el Betis generava perill amb diverses ocasions per avançar-se. La falta de precisió dels andalusos va mantenir viu el Girona, que va continuar pujant línies amb la pilota.

En el minut 87, una passada tensa al cor de l’àrea va estar a punt de ser rematada per Misehouy, qui va quedar a prop d’aconseguir el seu doblet. Fekir va provar-ho des de lluny, posant la por al cos als visitants. Tot i les dificultats, el Girona va trobar el premi al seu esforç amb un gol que va reflectir el bon treball realitzat en la segona meitat, assegurant un punt valuós en la seva estrena en la temporada.

LA NOTA POSITIVA

Tot i no estar fi de cares a porteria, el futbolista va ser el més actiu a la zona d’atac

LA NOTA NEGATIVA

Oriol Romeu no va tenir el dia i va perdre pilotes perilloses a la zona defensiva

EFECTE IMMEDIAT

En la primera pilota que van tocar, Almena va assistir i Gabriel va marcar el gol

DEBUT DE KREJCI

El central txec va tornar a tenir minuts després desaparèixer en la pretemporada