Girona

L’anhelat retorn ja és aquí

Montilivi. L’afició del Girona, expectant per veure els nous fitxatges i amb l’esperança que l’equip esvaeixi els dubtes contra l’Osasuna, tornarà a omplir demà l’estadi tres mesos després

L'espera s'ha fet llarga, però ja el tenim aquí. El Girona disputa demà (19 h) el primer partit del curs a Montilivi contra l'Osasuna amb l'objectiu de sumar el primer triomf de lliga després d'empatar al Benito Villamarín (1-1) i patir una contundent derrota al Cívitas Metropolitano (3-0), un càstig segurament excessiu malgrat les errades individuals. Tot i l'alta exigència de les dues primeres sortides i que això tot just acaba de començar, l'equip de Míchel Sánchez vol espolsar-se els dubtes sumant els primers tres punts. Per fer-ho, comptarà amb l'escalf de l'afició, que tornarà a omplir l'estadi –el club va penjar dilluns el cartell d'"entrades exhaurides"– tres mesos després de la memorable golejada contra el Granada (7-0), que va culminar la millor temporada de la història amb una festa que quedarà per al record i que va incloure focs artificials, parlaments dels protagonistes i, fins i tot, un concert del grup musical gironí Sopa de Cabra. No obstant això, ara toca deixar enrere la nostàlgia per gaudir d'un present il·lusionant i mirar al futur amb desig de creixement.

El duel contra el conjunt navarrès ha de servir per arrencar amb el peu dret a Montilivi. I els precedents són positius. Primer, perquè el Girona va vèncer l'Osasuna el 9 de març amb gols de Portu i l'enyorat Savinho (2-0). I després, perquè amb el tècnic de Vallecas a la banqueta sempre s'han obtingut bons resultats com a local a primera divisió. La temporada 2022/23, l'equip va ser el vuitè de La Liga que més punts va sumar a casa (33). La 2023/24, amb un balanç d'escàndol de 15 victòries, dos empats i dues derrotes, els gironins es van enfilar fins als 47, un més que el Barça (46). Només el Madrid (51) i l'Atlético (49) van superar els blanc-i-vermells, que van ser, amb diferència, els locals més golejadors de la categoria (53). Els excel·lents números a l'estadi van permetre, a banda de lluitar per la segona plaça fins a la penúltima jornada, apaivagar el sotrac de les cinc desfetes a domicili encadenades en el tram final del campionat. Les prestacions al feu gironí no van afluixar ni en el moment de més vulnerabilitat. Un recordatori per als qui arrufen el nas abans d'hora. 

Un dels al·licients en el retorn del futbol a Girona serà veure el debut d'alguns dels nous fitxatges a Montilivi davant la seva nova afició. A més d'Oriol Romeu, sobradament conegut per l'abonat, Bryan Gil, Abel Ruiz, Misehouy, Krejci i Miovski són les cares noves que ja han tingut minuts en l'inici de lliga. Demà, tots ells estaran en disposició de sumar-ne més. Qui en principi no ho hauria de fer, tot i la mala actuació de Gazzaniga contra l'Atlético, és Pau López, que esperarà el seu torn a la banqueta. Francés i Van de Beek, fins ara inèdits, haurien de tenir més possibilitats que el porter garrotxí de registrar la seva primera aparició, com també Yáser Asprilla. El flamant fitxatge més car de la història de l'entitat ja ha estat inscrit i té la fitxa a punt per debutar. L'operació, que pot arribar als 25 milions d'euros incloent-hi les variables, fa que les expectatives al voltant del mitjapunta de 20 anys siguin altíssimes. I a Montilivi hi ha ganes de veure de prop el talent del prometedor futbolista colombià.

DE GOM A GOM

El Girona va penjar dilluns el cartell d’“entrades exhaurides” per al partit de demà

IMMACULATS

Els excel·lents números del curs passat a Montilivi van ser una de les claus de l’èxit

ASPRILLA, A PUNT

El flamant fitxatge ja ha estat inscrit i podria debutar contra l’Osasuna
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)