Girona

El protagonista

Cristhian Stuani

Debut històric i agredolç del capità

Amenaça ofensiva. Stuani va ser l’autor de l’única rematada que va fer el Girona entre els tres pals en tot el partit

Totes les mirades anaven dirigides cap a Cristhian Stuani, que ahir es va convertir, amb 37 anys i 342 dies, en el jugador de camp més veterà a debutar com a titular en la història de la màxima competició continental. Tal com li va prometre Míchel, el golejador va saltar al Parc dels Prínceps amb el braçal de capità al braç esquerre, com a pal de paller i referent màxim del Girona. Els blanc-i-vermells van denotar nerviosisme en els primers 20 minuts, i en la línia de l’equip, l’uruguaià, a qui va costar entrar en joc, va cometre diverses imprecisions a l’hora de controlar, passar l’esfèrica i descarregar pilotes. Un cop els gironins es van espolsar la pressió inicial, es van començar a deixar anar de mica en mica durant el segon tram de la primera part, i el futbolista de Tala, ja sense l’ansietat de veure’s lluny de participar, va provar d’associar-se amb els companys en les poques accions en què l’equip va aconseguir instal·lar-se a camp contrari i enllaçar-hi unes quantes passades.

El Girona va fer un pas endavant després del descans, i en els minuts inicials de la segona meitat va tenir més presència ofensiva. I, evidentment, Stuani va ser la principal amenaça. Primer, en una centrada des de la banda esquerra que Tsygankov va prolongar al segon pal i a punt va estar el capità de caçar la pilota dins l’àrea, però el seu xut mossegat no va agafar direcció cap a porteria. I, tot seguit, en l’única rematada dels visitants entre els tres pals, amb un cop de cap que Safonov va rebutjar amb el palmell de les mans. Justament quan començava a entonar-se i els companys li proporcionaven pilotes en condicions en zones propícies per ser rematades amb perill, Míchel va optar per refrescar les cames amb un doble canvi. El davanter, que va ser un dels sacrificats, va ser rellevat per Danjuma abans de l’hora de joc. Lluny de fer mala cara, el màxim golejador històric del club va voler donar-li les gràcies al tècnic de Vallecas amb una abraçada sincera. “No viuré prou vida per agrair el seu gest cap a mi”, va dir l’uruguaià el dia abans del seu debut en la Champions League davant dels mitjans de comunicació. Una llàstima que l’error de Gazzaniga esguerrés tot el gran treball defensiu del Girona en una nit, en tot cas, històrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)