El Girona troba a faltar gol i empata contra el Rayo (0-0)

El Girona no ha trobat la manera de superar el Rayo Vallecano i s’ha hagut de conformar amb un empat que com a mínim talla la sèrie de derrotes (0-0). L’equip de Míchel ha tingut el control i, sense fer un joc brillant, ha acumulat diverses ocasions clares, sense encert.

Amb set canvis respecte a l’onze inicial de Mestalla, Míchel ha fet una aposta ofensiva amb Tsygankov, Asprilla, Bryan Gil i Abel Ruiz i sense Oriol Romeu (Yangel i Iván Martín al mig). L’equip, però, ha jugat molt encallat. Amb problemes en la sortida de pilota i amb un Rayo que sabia molt bé com i quan pressionar, els gironins han tingut un domini estèril, amb lentitud en la circulació i en els moviments, en una primera meitat amb molt poc suc. Ha trigat més de mitja hora a tenir una ocasió de gol el conjunt blanc-i-vermell. Ha estat, això sí, claríssima. Asprilla, en una centrada de Miguel, no ha impactat bé la rematada i ha perdonat l’1-0 (35’). El colombià ha tingut una altra arribada poc després, sense arribar a xutar. Els madrilenys, que han perdut Pep Chavarría per lesió, no han fet cap xut en la primera meitat, tot i que han marxat al descans prou tranquils

La segona part ha començat amb un xut de falta tímid de Tsygankov i una combinació entre Asprilla i Yangel que Bryan Gil no ha pogut rematar. Amb el Rayo tancat, el domini dels gironins s’ha anat accentuant. I Asprilla ha tingut molt a prop l’1-0, amb un xut espectacular que s’ha inventat des de fora l’àrea i que s’ha estavellat a la creueta (59’).

Míchel ha fet entrar Stuani i Danjuma (66’). La insistència ha estat a punt de tenir premi, però Miguel, que arribava sol a l’àrea habilitat per Blind, ha fet un xut massa alt amb la dreta després de fer el retall (71’).

El primer xut del Rayo, de Ratiu, ha arribat després d’una pèrdua de David López (76’). Més clara ha estat una arribada a dins l’àrea d’Álvaro Garcia, que ha perdonat el 0-1 (79’). A l’altra àrea, Misehouy ha relliscat quan tenia una bona ocasió. Fins i tot Stuani ha estat desencertat, en rematar forçat a fora, des de davant la línia de gol, una centrada de Tsygankov (82’). L’última ha estat de Yangel, en un córner.