Gazzaniga i Stuani, herois en el migdia dels penals (2-1)

El Girona ha trencat contra l’Athletic la sèrie de partits sense guanyar amb un 2-1 al límit contra l’Athletic, en el migdia dels penals. Gazzaniga n’ha aturat tres –el tercer, en la repetició del segon– i Stuani ha fet el definitiu, a última hora, també marcat pel VAR, en una altra actuació desconcertant de Pulido Santana i Del Cerro Grande.

El Girona ha començat tenint més la pilota, però sense saber com fer mal. Ni profunditat pels extrems ni cap connexió amb Abel al davant. L’Athletic necessitava elaborar menys per inquietar Gazzaniga. Una pèrdua en la sortida de pilota ha posat l’ai al cor als gironins, en la primera rematada de Berenguer (19’). L’extrem ha provocat el penal d’Arnau que Pulido Santano no ha vist però que ha rectificat després que Del Cerro Grande li ha fet revisar al monitor VAR. Gazzaniga, però, ha tornat a aparèixer i, com dimecres, ha aturat el penal, executat per Berenguer (28’). L’aturada ha donat ales al Girona, que just després ha tingut la primera gran arribada. L’Athletic ho ha anat provant, sobretot amb una volea de Guruzeta. I després de la primera bona connexió entre Miguel i Danjuma, amb aturada de Padilla, ha arribat l’1-0 (39’). Asprilla ha fet la centrada-xut, Miguel l’ha deixat passar i la pilota ha entrat pel pal llarg. El problema és que l’alegria ha durat dos minuts al Girona, que ha pagat una altra pèrdua amb l’1-1 de Sancet (41’). Encara abans del descans, Danjuma ha tingut una altra ocasió en una transició.

La segona part ha començat amb un xut de Danjuma als núvols després d’una bona combinació local. Els gironins han començat bé, però Del Cerro Grande ha tornat a fer de les seves, instant l’àrbitre a revisar una caiguda d’Iñaki Williams, en una jugada que Unai Gómez s’havia endut amb les mans. Penal. El segon. Gazzaniga l’ha tornat a aturar. Però no n’hi havia prou, perquè l’àrbitre l’ha fet repetir. El tercer. Aquest cop ho ha provat Ander Herrera. I Gazzaniga, en mode superheroi, l’ha tornat a aturar. Tres de tres.

Amb el públic encès, el Girona ha crescut. Una centrada d’Arnau, unade de Beek i una de Yangel han passat molt a prop de porteria. Padilla ha tret amb una bona estirada el xut de Miguel (80’). El porter també ha estat bé en blocar una rematada de cap de Yangel (88’). El Girona ha demanat penal per mans. A l’altre costat, De Marcos ha xutat molt alt.

Stuani ha entrat en els nou minuts de temps afegit, i ha tingut el gol molt a prop, però Padilla ha volat i li ha tret el cop de cap. I de cop i volta, quan ningú esperava res, el gest del VAR. Penal a Krejci. Stuani ha agafat la pilota i ha fet esclatar Montilivi. Ratxa trencada en un guió de pel·lícula.