Girona

Solís també cau, i Míchel haurà de fer malabars

Girona. El colombià té una lesió al bíceps femoral i estarà quatre setmanes de baixa. S’afegeix a Blind, Romeu, Tsygankov, Portu i, possiblement, Gil i Asprilla

Tot i que el primer mes de competició va ser una bassa d’oli i, fins i tot, Míchel havia de fer convocatòries per descartar, o bé Juan Carlos en les llistes de 23, o bé Misehouy, el Girona travessa ara una fase negra pel que fa a les baixes que acumula en la seva plantilla. I ha passat coincidint en la primera accelerada veritable del calendari i la compaginació de la lliga amb la Champions League. Ahir, el club gironí va anunciar que un altre dels seus jugadors estarà diverses setmanes de baixa per una lesió al bíceps femoral. Es tracta de Jhon Solís, que havia de ser una peça important al mig del camp amb la baixa d’Oriol Romeu i la càrrega de minuts a les cames de Yangel Herrera –ha jugat els dos partits complets amb la selecció de Veneçuela i té un historial perillós quan precisament encadena molts partits–. El colombià haurà d’estar allunyat, com a mínim, quatre setmanes dels terrenys de joc per culpa de la lesió muscular i pràcticament està descartada la seva presència amb el grup fins a la pròxima aturada de seleccions, que es farà entre el 10 i el 23 de novembre.

Solís es perdrà els duels contra la Real Sociedad, l’Slovan Bratislava, Las Palmas, l’Extremadura, el Leganés, el PSV i el Getafe, una nova sèrie de partits entre tres competicions, ja que al Francisco de la Hera d’Extremadura, els blanc-i-vermells començaran la seva participació en la copa del Rei.

Jhon Solís ha disputat vuit partits i ha acumulat 318 minuts de joc. El club va apostar per ell la campanya passada pagant 6 milions a l’Atlético Nacional de Medellín. Després d’una temporada d’adaptació amb un paper molt secundari i una lesió en el tram final, aquesta campanya havia de permetre a Solís fer un pas endavant –la direcció esportiva no va fitxar ningú més al mig del camp per donar-li l’alternativa–, però aquesta lesió el torna a frenar en sec en les seves aspiracions d’entrar en els plans del seu entrenador.

Més lesionats i tocats

Míchel va veure com els primers de caure eren els veterans Daley Blind i Oriol Romeu, amb tres dies de diferència entre els dos. Una setmana després era Tsygankov qui es feia mal i durant l’aturada Portu i els serveis mèdics van decidir operar el turmell que feia la guitza al de Beniel. En total, cinc baixes, totes de molta consideració per al de Vallecas, que, això sí, pot veure com Blind i, sobretot, Oriol Romeu, poden retallar terminis en la recuperació –se’ls esperava per principis de novembre, el primer, i per després de l’aturada de seleccions, el segon, però jugaran abans.

Mentrestant, el tècnic del Girona haurà de fer malabars en una zona al mig del camp que queda amb Iván Martín i Yangel Herrera –dues opcions podrien ser endarrerir Van de Beek ocasionalment, o avançar Krejci i fer entrar un nou jugador per suplir Blind a l’eix central–. A la llista de baixes, però, s’hi podrien unir Bryan Gil, que no va viatjar amb l’absoluta espanyola quan se’l va citar, i Asprilla, que va quedar desconvocat amb Colòmbia pel duel contra Xile per un cop al turmell.

Com a reforços davant dels contratemps, s’han entrenat amb el primer equip Raúl Martínez, Enric Garcia, Selvi i Minsu, tots ells després de firmar un bon inici de curs amb el filial i, els tres darrers, també amb el juvenil en la UEFA Youth League.

HO INTENTARAN

Blind i Oriol Romeu retallaran terminis i se’ls espera en breu per ajudar el grup

REFORÇ

Raúl Martínez, Enric, Selvi i Minsu s’han estat entrenant amb el primer equip

BAIXES CONFIRMADES CONTRA LA REAL

Daley Blind
Soli 4 setmanes
* 1 d’octubre
Oriol Romeu
Bíceps femoral 8 setmanes
1 d’octubre
Viktor Tsygankov
Bíceps femoral 5 setmanes
7 d’octubre
Portu
Turmell 4 setmanes
14 d’octubre
Jhon Solís
Bíceps femoral 4 setmanes
17 d’octubre *Data del comunicat mèdic i període de baixa estipulat pel club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)