Girona

Minsu, solució de futur

La derrota contra la Real Sociedad deixa com a nota positiva l’estrena del sud-coreà, un dels talents més prometedors de l’Acadèmia

Recurs per a Míchel davant les baixes, no podrà jugar la Champions fins al partit contra el PSV

No va poder ser. Les vuit baixes per lesió, a més del tocat Abel Ruiz –que es va quedar a la banqueta sense jugar–, que tenia el Girona per rebre la visita de la Real Sociedad van ser una llosa massa pesant i no es va poder evitar la derrota (0-1). L’objectiu de donar continuïtat a la victòria contra l’Athletic (2-1) d’abans de l’aturada es va esvair, i tampoc és que el joc mostrés gaires símptomes de millora ni que es poguessin extreure gaires conclusions positives. De les poques bones notícies va ser veure uns bons minuts de Gabriel Misehouy i el debut del jove Minsu Kim, de 18 anys, que es converteix en el jove talent blanc-i-vermell que més de prop s’haurà de seguir les pròximes setmanes i mesos.

Minsu, nascut a Corea del Sud, va debutar a primera divisió substituint Francés quan Míchel buscava revitalitzar l’atac per fer un pas endavant. Localitzat a la banda dreta de l’atac, se’l va veure lleugerament nerviós en les primeres accions, però sense amagar-se en cap moment i buscant protagonisme. “És un jugador que ja ha fet dues pretemporades amb nosaltres. Té molta energia i molta capacitat de duel individual. Avui no ha jugat en la seva millor posició, perquè per mi és un interior alt o un mitjapunta. Potser d’extrem a cama canviada, però no a la natural com avui, que l’hem posat a la dreta per deixar en doble punta a Danjuma i Stuani. Té motor, capacitat de duel i de tir. Nosaltres tenim moltes expectatives posades en ell”, deia Míchel sobre Minsu en la roda de premsa posterior al partit.

Per molt que el seu debut en partit oficial no arribés fins ahir, Minsu fa molt que està en l’agenda del primer equip com un candidat a fer un pas endavant en el futur. Arribat al club l’estiu del 2022 procedent de la Damm, Minsu sempre ha destacat en les categories inferiors, des que estava al Mercantil. De fet, ha estat un dels pilars de la selecció catalana en els campionats autonòmics juntament amb Lamine Yamal –el sudcoreà té un any més que l’extrem del Barça.

Vetat per demà

L’aparició de Minsu en el primer equip, encara que sigui per culpa de les lesions, no sembla puntual. De fet, Míchel ja va dir en la roda de premsa que ha demanat que no jugui amb el filial perquè el necessita al primer equip. El problema més immediat, però, és que Minsu no podrà entrar en la convocatòria del partit de Champions de demà contra l’Slovan Bratislava. I tot per només un dia. I és que per entrar a formar part de la llista B, en què hi pot haver jugadors nascuts a partir del 2003, es necessita haver estat inscrit durant dos anys al club. I això no passarà amb Minsu fins al 23 d’octubre, ja que, malgrat haver arribat al club l’estiu del 2022, hi va haver un retard en l’alta federativa per culpa de la burocràcia. Així doncs, perquè Minsu pugui entrar en una convocatòria de Champions caldrà esperar al PSV-Girona del 5 de novembre, corresponent a la quarta jornada de la lligueta.

El segon del curs

Minsu no és el primer jugador format a l’Acadèmia que debuta a primera divisió aquesta temporada. Ja ho va fer en les primeres jornades de lliga Iker Almena, que es va convertir en una de les sensacions de la pretemporada fins que, en els últims dies del mercat, es va concretar el seu traspàs a l’Al Qadisiyah de l’Aràbia Saudita a canvi dels 5 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió.

Com els casos de Minsu i Almena n’hi ha molts, i és que Míchel no ha dubtat ni un moment a confiar en els joves de la base des que va arribar. En total, en les quatre temporades que suma com a entrenador blanc-i-vermell, ja són dotze els jugadors que han debutat en la lliga procedents de l’Acadèmia, més una llarga llista de jugadors que han tingut minuts en la copa. Això sí, cap d’ells s’ha consolidat al primer equip, l’objectiu de Minsu en el que resta de temporada.

TEMPORADA 2021/22 (2a A)
Artero (11 partits) Ureña (9 partits) Gabri (7 partits) Biel Farrés (2 partits) Àlex Sala (2 partits) Dawda (1 partit)
TEMPORADA 2022/23 (1a)
Joel Roca (5 partits)
TEMPORADA 2023/24 (1a)
Jastin (3 partits) Antal (1 partit) Selvi (1 partit)
TEMPORADA 2024/25 (1a)
Iker Almena (2 partits) Minsu Kim (1 partit)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)