Copa

hoquei patins

copa

Rebel·lió contra el Barça

L’equip blaugrana, campió el 2016 i el 2017, és el favorit de la competició, que es juga des d’avui i fins diumenge a Lloret

El Liceo i el Reus li volen discutir la supremacia en un format en què mai es pot descartar ningú

La copa continua sent una festa, però no hi ha dubte que els dos darrers títols consecutius del Barça han refredat una mica l’ambient del mercat de les oportunitats. Els blaugrana són els favorits, tant per plantilla com per bagatge, i també pel moment dolç que passen i que els ha permès recuperar el lideratge de l’OK Lliga. El Reus, finalista l’any passat a Alcobendas i que s’ha mostrat solvent, estable i resolutiu en les últimes jornades de la lliga, i el Liceo, líder set jornades de l’OK Lliga –de la dotzena a la divuitena– i ara segon, són els dos altres aspirants amb més teòriques possibilitats en una competició amb un format incert i atractiu d’eliminatòries.

El gran paper en la lliga europea del Reus, vigent campió, i del Barça, que el cap de setmana van guanyar els seus respectius partits a Itàlia i es van assegurar les primeres places del seus grups, accentuen encara més les possibilitats que tenen de trobar-se en la segona semifinal –tots dos juguen els quarts demà– a pesar del desgast. El Liceo, per la seva banda, va empatar a casa contra el Lodi (1-1), però va segellar la seva classificació per als quarts i jugarà la copa sense dèficits emocionals. També va actuar a Europa el Lleida, que va superar el Tomar portuguès (4-2) en l’anada dels quarts de la CERS.

Avui, en la primera jornada, el Noia i l’Igualada repetiran el partit que van jugar dissabte a les Comes. El Noia es va imposar 4-5 i va accentuar la crisi dels de Ferran López, que van reaccionar amb orgull en el segon temps, però no hi van ser a temps. Pere Varias ha esperonat els seus jugadors proclamant amb ambició que van a Lloret “a guanyar la copa”.

Somiem junts

Un cop acabat el partit de dissabte a les Comes, les parelles dels jugadors del Noia van voler traslladar l’escalf i la il·lusió a la plantilla i els van lliurar unes samarretes personalitzades amb dorsal, nom i fotografia al darrere. Al davant s’hi podia llegir: “Mai t’adormis sense un somni i mai t’aixequis sense un motiu. Avui és el motiu. Somiem junts!” López, per la seva banda, ha fet teràpia de grup –una calçotada diumenge– per recuperar el karma de l’equip.

En el segon duel, el Lloret intentarà donar la gran sorpresa contra el poderós Liceo en la repetició del partit de quarts de final de l’any passat, en què els gallecs es van imposar (3-1). En la present lliga, el Liceo va vèncer 5-0. L’objectiu de l’equip de Manel Barceló és no perdre el fil del partit i generar ansietat a un rival que té l’obligació d’eliminar l’amfitrió i que no se n’amaga. Juan Copa, el tècnic gallec, considera que el Lloret és un equip molt tàctic, però creu que si tenen el veritable convenciment que poden arribar a la final de diumenge també han de saber jugar “aquests tipus de partits menys ofensius.” Copa, que espera fer honor al seu cognom, debuta amb el Liceo, però ja havia disputat com a tècnic la competició amb el Cerceda el 2014, a Lleida.

QUARTS D’AVUI

Si volem arribar a la final, hem de saber jugar un partit menys ofensiu com pot ser el del Lloret
Juan Copa
tècnic del liceo
Any i seu Campió
1999 Alcobendas CP Vic
2000 Blanes FC Barcelona
2001 Sant Sadurní Blanes HC
2002 Vic FC Barcelona
2003 Vilanova FC Barcelona
2004 Jerez HC Liceo
2005 Reus FC Barcelona
2006 Lloret de Mar Reus Deportiu
2007 Alcoi FC Barcelona
2008 Igualada CE Noia
2009 La Corunya CP Vic
2010 Lloret de Mar CP Vic
2011 Blanes FC Barcelona
2012 Vilanova FC Barcelona
2013 Oviedo CE Vendrell
2014 Lleida CE Vendrell
2015 Blanes CP Vic
2016 Reus FC Barcelona
2017 Alcobendas FC Barcelona
Venim a guanyar la copa. El triomf de dissabte ens dona confiança
Pere Varias
tècnic del Noia freixenet
Esperem competir, que no sigui un monòleg del Liceo. Hem d’evitat que els sigui fàcil
Manel Barceló
Tècnic del LLORET VILA ESPORTIVA
Som capaços de derrotar un Noia tan potent. Dissabte només vam tenir 90 segons dolents
Ferran López
TÈCNIC DE L’IGUALADA RIGAT

Els vuit equips i les seves circumstàncies

HC Liceo

No es pot queixar del quadre que li ha tocat, perquè evita el Barça i el Reus fins a una hipotètica final. Va acabar líder la primera volta de l’OK Lliga, tot i que va perdre el lideratge amb una derrota clara contra el Vendrell (4-1) fa dues jornades. Apel·la a l’ambició en una temporada en què ha millorat molt en defensa amb la inclusió d’Edu Lamas i Sergi Miras i el moment excels del porter osonenc Xavi Malián.

FC Barça Lassa

Fa dotze jornades que no perd en l’OK Lliga i ha guanyat els cinc partits que ha jugat en la lliga europea. Ha recuperat l’olfacte golejador i és el vigent campió. Arrenca contra el Girona, l’equip revelació de la lliga i que li va generar molts problemes al Palau (4-3 després de remuntar un 1-3). La seva àmplia banqueta li farà un gran servei si progressa en una competició de tres partits consecutius. A la imatge, Pau Bargalló, elegit MVP de la final de l’any passat.

Reus Deportiu

L’equip de Jordi Garcia es troba en el seu millor moment. Ha encadenat set triomfs brillants en la lliga i a Europa també ha fet els deures amb contundència. Marín té la mà trencada de cara a porteria i l’equip és pólvora pura. Arrenca demà contra el Lleida, que li acostuma a donar feina.

CE Noia Freixenet

El quart cap de sèrie va superar una crisi de sis partits sense guanyar dissabte a les Comes precisament contra el seu rival d’avui. L’objectiu és recuperar la frescor que va exhibir en l’inici del curs, en què va arribar a la final de la Lliga Catalana i va superar el Barça en les semifinals. Té una plantilla àmplia i moltes ganes de córrer. És una bona ocasió perquè Nil Roca, campió del món, reivindiqui el seu potencial. El Noia és el darrer dels participants que va arrabassar el títol al Barça (2008) amb l’actual tècnic de l’Igualada, Ferran López, a la banqueta. El Reus va ser campió el 2006 i el Liceo, el 2004.

Igualada Rigat

Va fer una primera volta molt bona, però ara mateix acumula cinc derrotes en la segona i va caure eliminat en la CERS contra el Lleida. La copa és un bon moment per ressorgir. Va tenir “90 segons dolents” dissabte contra el Noia, però cal valorar la reacció en el segon temps malgrat perdre els punts. És el camí.

Citylift Girona

Jugar la copa és un premi, llàstima que li ha tocat el Barça. Per contra, l’equip de Ramon Benito queda alliberat, si no ho estava ja, de qualsevol obligació i mirarà de plantejar un partit feixuc als blaugrana intentant alentir-lo. La paciència està sent una de les grans virtuts d’un equip que ha sorprès i que és quart en l’OK Lliga.

ICG Software Lleida

Un altre equip sense obligacions que, responent al perfil del seu tècnic, Albert Folguera, sortirà a totes per inquietar el Reus. L’argentí Dario Giménez és un gran especialista en les directes, aspecte del qual es pot beneficiar el seu equip.

Lloret Vila Esportiva

L’amfitrió es tanca molt bé i surt amb rapidesa al contraatac. No hi té res a perdre, avui contra el Liceo. No va fer una bona primera volta, però la seva condició d’organitzador li va permetre jugar la copa. És temible en finals ajustats, com ja ha demostrat dos cops aquest curs marcant en el darrers segons, quan el seu tècnic, Manel Barceló, gat vell, va fer entrar un jugador de pista i va substituir el porter per jugar en superioritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)