Més hoquei

Hoquei sobre patins

Home d’un sol club

L’exjugador i exdirectiu de la secció d’hoquei sobre patins del FC Barcelona va morir dimecres als 69 anys

Va arribar al Barça de juvenil, va jugar setze temporades en el primer equip i va ajudar a guanyar les primeres vuit copes d’Europa

El gran capità, Jordi Villacorta, un dels històrics jugadors del FC Barcelona i pioner en els primers grans èxits de la secció d’hoquei sobre patins blaugrana va morir dimecres als 69 anys, a causa d’una malaltia. La seva vida esportiva va estar sempre lligada al conjunt blaugrana, al qual va arribar en edat juvenil, va jugar setze temporades consecutives en el primer equip i després de penjar els patins va tornar com a directiu i va ser el president de la secció d’hoquei durant onze anys. En el seu extens palmarès com a davanter blaugrana destaca que va formar part de l’equip que va conquerir la primera copa d’Europa, l’any 1973, i va ajudar a guanyar les vuit primeres del palmarès de l’entitat.

Va aprendre a patinar i a donar els primers cops a la bola a La Salle Bonanova i quan tenia edat juvenil va passar a l’hoquei formatiu del FC Barcelona. De ben jove ja va destacar en la posició de davanter i va guanyar el campionat d’Espanya juvenil, i dues vegades el campionat d’Europa júnior amb la selecció espanyola. La temporada 1967/68, amb divuit anys, ja va passar a formar part del primer equip del Barça, i s’hi va estar setze temporades de manera consecutiva, fins al juliol del 1983. Amb ell en l’equip, el conjunt blaugrana va començar a guanyar els seus primers títols de lliga i de copa a escala estatal, i de la copa d’Europa i de la supercopa d’Europa a escala continental. La temporada 1972/73 Jordi Villacorta va formar part d’un equip llegendari, que sota les ordres del tècnic Josep Lorente i amb noms històrics com Pons, Chércoles, Riera, Villa, Brasal i Centell van guanyar la primera copa d’Europa del Barça contra el Benfica portuguès. Va ser la primera de les vuit que va guanyar, sis de manera consecutiva. Entre els trofeus que va aconseguir amb el Barça també hi ha set lligues, cinc copes, tres supercopes d’Europa, una copa Intercontinental i dues copes de les Nacions, mentre que formant part de la selecció espanyola va ser dues vegades campió mundial i una europeu.

Després de la seva retirada com a jugador i d’un partit d’homenatge l’any 1984, Jordi Villacorta va tornar a l’hoquei blaugrana l’abril del 1989, ara com a membre de la junta directiva de Josep Lluís Nuñez, i va ser el president de la secció d’hoquei sobre patins fins al gener del 2001. Va estar al davant de la secció en la transició entre el mític entrenador Josep Lorente i l’arribada de Carlos Figueroa, que va tornar el clubs als grans èxits.

Títols consecutius
El fet de formar part d’un equip mític va permetre a Jordi Villacorta guanyar els primers títols pel Barça en la majoria de competicions i també que molts fossin seguits.
8
copes d’Europa.
Les va guanyar amb el Barça en dues fases. Dues de seguides els anys 1973 i 1974, i sis més de consecutives des de l’any 1978 fins al 1983.
7
Lligues.
Va aconseguir amb el conjunt blaugrana. La primera va ser l’any 1974 i derprés sis més de seguides, de l’any 1977 al 1982.
2
títols mundials.
Va conquerir amb la selecció espanyola, els anys 1972 i 1980.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)