Lliga Europea

Recuperar el tron

El Barça és un dels favorits i vol lluitar per tornar a ser el campió

Els suïssos anuncien que no visitaran el Noia per la situació que es viu a Barcelona

La primera jornada de la Lliga Europea que es disputa avui començarà a marcar el camí cap a la final a quatre de la competició, que s’ha de jugar el 16 i 17 de maig del 2020. Els tres equips catalans que comencen a disputar la fase de grups –el Barça, el Reus Deportiu i el Noia Freixenet– buscaran el seu accés als quarts de final, i després a la final a quatre. El conjunt blaugrana va ser l’únic que ho va aconseguir el curs passat i en aquest és un dels favorits per tornar a lluitar pel títol i recuperar el ceptre europeu que va conquerir fa dues temporades, mentre que en l’anterior el campió va ser el Reus Deportiu. La campanya passada el títol va anar a Portugal gràcies a l’Sporting, i en aquesta els catalans el volen recuperar.

Els principals rivals dels catalans, i en especials del Barça, un dels grans favorits, tornaran a ser els conjunts portuguesos. El curs passat van acompanyar el Barça en les semifinals el Porto –que el va deixar fora i va ser el subcampió–, l’Sporting, que va guanyar el títol, i el Benfica. Aquest duel catalanoportuguès ja es podrà començar a veure en la lligueta dels grups.

El Biasca suís ha anunciat que no es desplaçarà a la pista del Noia per la situació que es viu a Barcelona. En una nota feta pública, el Biasca afirma que no pot garantir la seguretat dels jugadors, ni el transport des de l’aeroport del Prat fins a Sant Sadurní. El Noia s’ha comunicat amb ells i els ha dit que no tindran cap problema. El conjunt local sí que es presentarà a la pista per jugar. Els de Sant Sadurní visitaran el Monza italià en la segona jornada, la temporada passada ja van compartir grup i es van jugar entre ells la classificació per als quarts. El Noia va passar i després va ser eliminat pel Barça.

El conjunt blaugrana comença la Lliga Europea a la pista del Sarzana italià, i disputarà els seus tres primers partits fora de casa. Això és degut al canvi de pista que va fer amb el conjunt italià. L’estrena del Barça davant la seva afició serà l’any vinent, el 18 de gener contra el Benfica. El Reus juga a casa contra el Dinan Quevert francès en el grup A. Els altres rivals són l’Sporting de Portugal, que defensa el títol, i el Lodi italià, que també va jugar en el mateix grup dels reusencs el curs passat. El Reus va quedar fora dels quarts i el Lodi s’hi va classificar. En aquesta ocasió els roig-i-negres intentaran passar a quarts. El Liceo gallec en el grup D completa els equips de l’OK Lliga i comença visitant la pista del Forte dei Marmi italià.

El Lleida defensa el títol de l’Europa Cup

En l’Europa Cup el Lleida Llista defensarà el títol que ha guanyat els dos últims anys. En aquests setzens de final ha quedat exempt i començarà a jugar en els vuitens. Els altres quatre equips catalans –el Recam Làser Caldes, el Garatge Plana Girona, l’Igualada Rigat i el Motor Stern Voltregà– també repeteixen de l’edició de l’any passat amb la intenció de millorar la seva actuació. No pas tots arribaran a la final a quatre, ja que quatre d’aquests es poden trobar en dos quarts de final si van passant eliminatòries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)