Més hoquei

El Barça brilla en atac i defensa i guanya el títol

Hoquei sobre patins. Els blaugrana s’emporten l’onzena supercopa contra un Reus, l’anterior campió, que lluita fins al final. Nunes marca els tres primers gols dels blaugrana

Barça 4 Reus Miró 1

BARÇA:Egurrola, Álvarez, Bargalló, Panadero i Alabart –equip inicial–; Pascual, Roca, Nunes. Rodrigues i Fernández.REUS DEPORTIU MIRÓ:Ballart, Salvat, Bancells, Marín i Julià –equip inicial–; Rodríguez, Nàjera, Castro, Giménez i Montes.GOLS:1-0 (15’) Nunes. 2-0 (34’) Nunes. 2-1 (35’) Marín. 3-1 (35’) Nunes. 4-1 (50’) Bargalló, de falta directa.ÀRBITRES:A. de la Hera i G. Sandoval. Targeta blava a Bargalló.FALTES:10 del Barça i 10 del Reus.

El Barça tenia moltes ganes de guanyar la supercopa Ilerna Online després d’haver perdut les dues últimes finals i, tot i que li va costar entrar en la final, va aconseguir el títol superant el Reus Miró per 4-1. Els blaugrana van ser campions d’aquesta competició per onzena vegada i ho van fer contra un conjunt reusenc que defensava el títol i que els va superar en la darrera final. El Barça va tenir en el portuguès Hélder Nunes el seu estilet en atac, ja que va marcar els tres primers gols de l’equip. La defensa blaugrana va saber aturar el potencial ofensiu del Reus i el porter Aitor Egurrola va tenir una bona actuació i va poder aixecar el seu 75è títol com a blaugrana.

El Reus Miró va sortir a fer el seu partit i a intentar avançar-se en el marcador, i va dominar els primers minuts amb bones ocasions per marcar. En el minut 4 els roig-i-negres van reclamar un penal i en la continuació de la jugada Raül Marín va fer entrar la bola a la porteria blaugrana, però els àrbitres no ho van veure i no van assenyalar el gol. Tres minuts després Pau Bargalló va veure la targeta blava i Marc Julià va disposar d’una falta directa, però el porter blaugrana Aitor Egurrola la va aturar. Els roig-i-negres van enviar una bola al pal abans que els blaugrana comencessin a superar aquest domini inicial i assentar-se en defensa. Sergi Panadero, que havia descansat en la semifinal, va començar a controlar Raül Marín, que no va destacar tant com en la semifinal. Després d’unes jugades ràpides amb ocasions per als dos equips, João Rodrigues es va quedar sol i va enviar la bola al pal. En aquest mateix minut el Barça va inaugurar el marcador gràcies a Hélder Nunes, quan el seu xut va tocar el travesser i l’esquena del porter del conjunt reusenc i va entrar dins la xarxa (1-0) a deu minuts del descans. Els blaugrana van disposar d’alguna ocasió de perill més abans de finalitzar la primera meitat; el Reus, per la seva banda, va notar el gol encaixat i va estar uns minuts sense crear accions clares de perill en atac.

Dos minuts frenètics

En l’inici de la segona meitat Pablo Álvarez va fer entrar la bola dins la porteria del Reus amb el peu, els àrbitres ho van veure i no van assenyalar el gol, tot i que els blaugrana ho van celebrar. A partir del minut 33 hi va haver dos minuts frenètics en atac dels dos equips. Primer Raül Marín va disposar d’una falta directa per empatar, per les deu faltes del Barça, però Aitor Egurrola la va aturar, la segona de la final. Tot seguit Hélder Nunes va culminar un contraatac blaugrana amb el 2-0, i un minut després Raül Marín va fer 2-1 en una jugada personal. El portuguès, però, estava inspirat i només vint segons després va marcar el seu tercer gol de la final (3-1), amb un xut llunyà. Els reusencs no van tenir resposta i els blaugrana van passar a dominar el joc amb una mica més de comoditat i Pau Bargalló va tenir un parell d’ocasions. A un minut del final el Reus va atacar amb cinc jugadors i sense porter, però va perdre la bola i va fer falta, la desena. Pau Bargalló va arrodonir el resultat transformant la falta directa en el 4-1 definitiu.

ELS PROTAGONISTES

Teníem ganes de guanyar el títol. Hem fet un partit molt seriós. Content pel treball defensiu
Aitor Egurrola
capità DEL BARÇA
Hem fet un partit sensacional en moltes fases del joc. Hem estat molt a sobre d’ells
Edu Castro
ENTRENADOR DEL BARÇA
Ha sigut una llàstima. Buscàvem posar-nos al davant i tenir un resultat ajustat fins al final