Lliga Europea

El Vila-sana fa història eliminant el Benfica i jugarà la final davant del Telecable

ACTUALITZACIÓ. El Generali Palau, campió de les dues últimes edicions i finalista de les tres darreres, ha perdut avui clarament contra el Telecable la primera semifinal de la lliga europea –la repetició de la darrera final–i ha encaixat la derrota més dura dels últims anys: 6-3 amb 4-0 al descans. L’equip asturià, que ha completat un partidàs liderat per Sara Roces –5 gols–i que ja va batre el Palau en la final de la supercopa, jugarà demà diumenge (14 h) la final contra el Vila-sana, que ha fet història conquerint Lisboa (3-2) en la seva primera aparició en la competició. Luchi Agudo (2) i Daiana Silva, a 35 segons del final, han concretat la gesta.

La primera part ha estat un veritable malson per al Generali Palau, que s’ha vist superat per tots els cantons. No ha sabut atacar la defensa intensa i buscant superioritats del Telecable i no ha trobat la fórmula per frenar el joc de qualitat del conjunt asturià, que li ha endossat un 4-0 i encara hauria pogut marcar algun gol més, amb Sara Roces espectacular (3). El Palau ha estat sancionat amb tres blaves –Colomer, Flontdeglòria i Blackman– i encara bo que Laura Vicente ha evitat el gol en tots tres casos –les dues primeres llançades per Obeso i la tercera, per Roces. El primer gol l’ha fet de jugada Roces (6’) i ella mateixa ha clavat el 2-0 de penal fet repetir en l’acció posterior a la segona directa (10’). Obeso, desviant una bola penjada, ha clavat el 3-0 (20’). En la darrera acció del primer temps, Roces ha robat, ha marxat i ha etzibat un cacau estratosfèric per tot l’escaire, un golàs en el darrer segon (4-0). Roces, de nou, ha signat el 5-0 en el segon temps (32’) acabant de desfer les poques esperances del conjunt català.

El Telecable ja ho celebrava a la banqueta. Però el Palau, perseverant, no s’ha donat per vençut. Colomer ha fet el 5-1 i Florenza, de falta directa –10a rival– ha marcat el 5-2 a 9:56 del final. Fontdeglòria, a més, ha celebrat el 5-3 a 6:14. Malauradament, Roces ha aparegut de nou i, ben assistida per Lolo, ha esvaït la incertesa a 4:43 del final aconseguint el 6-3 definitiu.

Vila-sana-Benfica

Luchi Agudo, la jugadora més perillosa del conjunt del Pla d’Urgell, ha avançat el Vila-sana (1-0 en el 7’) amb un tret lateral al primer toc que ha sorprès Vieira. Però Marlene Sousa, la figura rival, ha empatat de seguida en una gran triangulació (1-1 en el 8’). Sousa també ha fet l’1-2 en un contraatac. El Benfica, letal, ha capgirat la truita en menys d’un minut. El públic ha cantat gol en una acció magnífica de la local Cata Flores (17’) que s’ha estavellat als dos pals i no ha entrat. A 1:15 de la mitja part, Julieta Fernández ha vist la blava i el Benfica ha tingut l’oportunitat de marxar de dos gols. Però Cata Flores ha estavellat la directa al pal. Agudo ha empatat a la sortida d’una falta amb un tret ras i fluix d’habilitat (2-2 en el 34’) en un fase en què la portera del Vila-sana Coelho ha estat clau. Una blava ingènua a Valentina Fernández a 9:02 del final, però, ha propiciat una directa per al Benfica. Coelho, gegantina, li ha aturat la directa a Sousa. En l’acció posterior i a pesar de la inferioritat numèrica, Silva ha provocat un penal favorable al Vila-sana –novena falta d’equip del Benfica–. Ella mateixa l’ha llançat però Vieira també s’ha exhibit en el gran duel de porteres al pavelló Fidelidade. A 35 segons del final, el deliri. Daiana Silva ha fet el tercer del Vila-sana (3-2), el gol de tot un poble de 730 habitants, i ha certificat un bitllet històric per jugar la gran final. El Vila-ana ha tingut una directa llançada per Julieta Fernández a 16 segons del final, però Vieira ha rebutjat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)