Copa

El Palau es mereix el miracle

Hoquei sobre patins. Aixeca la primera copa en la cinquena final quan perdia per 2-0 en els penals contra el Telecable i havia fallat els tres primers

Telecable 1 (2) Palau 1 (3)

TELECABLE:Hidalgo, Sara Lolo, Almeida, Ferreria i Igualada –equip inicial–; Roces, Fernández i Cobián.GENERALI PALAU:Vicente, Busquets, Puigdueta, Florenza i Colomer –equip inicial–; Casarramona, Fontdeglòria i BlackmanGOLS:1-0 (16’) Roces, de falta directa. 1-1 (44’) Busquets, de falta directa.Penals:Gols de Lolo i Almeida pel Telecalbe i Blackman i Busquets (2) pel Palau.ÀRBITRES:R. Burgos i D. Cantos.T.B.:A Puigdueta i a Igualada.FALTES:9 del Telecable i 13 del Palau.

El Generali Palau va vèncer el Telecable a Vilafranca en una tanda de penals dramàtica de la final de copa per 1-1 (2-3) i trenca el malefici. L’equip vallesà, que mai no havia guanyat el títol, havia perdut les tres finals anteriors i tampoc no es va endur la del 2016. Però l’esforç col·lectiu i l’encert de Berta Busquets, designada MVP, que va fer un gol de directa (1-1) i dos penals, el van reviscolar en el precipici.

El Palau va sortir amb una gran vocació atacant, fidel al seu estil agressiu, però la portera xilena del Telecable, Fernanda Hidalgo, ho treia tot. En el 16’, Puigdueta va travar per darrere amb l’estic Almeida i va veure la blava. Sara Roces va llançar la falta directa de manera magistral en dos tocs i va afusellar Laura Vicente (1-0). Florenza va fer penal a Sara Lolo, que va entrar fins a la cuina, a 2:42 de la mitja part. Per sort, Roces va enviar el tret fora. El Telecable, amb la baixa sensible de Marta Piquero, lesionada en les semifinals però que va ser inscrita en l’acta i que, de fet, va llançar un penal –el cinquè, fora–, es va tancar bé al darrere en el segon temps sense deixar d’inquietar al davant. El Palau, insistia.

A 9:41 del final, Roces es va torçar el turmell sola i va plegar durant uns minuts, per tornar en el tram final. La catalana del Telecable Maria Igualada, que va jugar a un gran nivell, va progressar i li van fer la desena. Almeida va llançar la directa aixecant amb suavitat, però Vicente es va seguir erigint en heroïna. Per fi, l’equip vallesà va empatar. Una blava a Maria Igualada a 5:36 va permetre a Busquets executar la directa amb sang freda (1-1).

Els penals, de cinema

En la pròrroga, el Palau va intentar evitar els penals i el Telecable va lluitar per arribar-hi. Tots dos equips ja es van jugar la Intercontinental amb el mateix mètode, amb triomf asturià en els dos darrers tirs. El guió a Vilafranca, de fet, va ser l’invers. L’equip asturià es veia guanyat quan Lolo i Almeida van marcar (2-0). Però Blackman i Busquets, amb l’aigua al coll, van fer el quart i el cinquè (2-2). La mateixa Busquets va foradar la xarxa contrària en el sisè i Lolo el va llançar a fora.

ELS VESTIDORS

L’equip té caràcter i no ho ha donat per perdut fins a l’últim moment contra un gran rival
Iván Sanz
TÈCNIC DEL GENERALI PALAU
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)