Lliga Europea

El Vila-sana Coop d’Ivars perd la final contra el Fraga en la tanda de penals

El Vila-sana Coop d’Ivars ha perdut contra l’Esneca Fraga en una tanda de penals molt cruel –1-1 (3-2)–de la final de la lliga europea avui al Palau d’Esports de Riazor. El conjunt del Baix Cinca, fundat el 2021 i amb cinc catalanes i tècnic català a les seves files, ha aixecat el títol en la divuitena edició de la competició. És la segona final seguida que perd l’equip del Pla d’Urgell. L’any passat va caure amb claredat per 6-1 contra el Telecable. Avui acaronava la glòria quan se li ha esmunyit de les mans després d’haver jugat la final amb ambició. La portera vendrellenca del conjunt de la Franja Anna Ferrer ha estat una de les heroïnes del seu equip.

El Fraga s’ha avançat en el primer temps (4’) amb un gol de la incombustible Adriana Gutiérrez –39 anys–i el Vila-sana, que ha dut el pes del partit, ha empatat mitjançant Luchi Agudo en el minut 40, un premi al seu esforç i ambició. Els penals han estat cruels per al Vila-sana, que dominava per 1-2 després del quart llançament amb gols de Gimena Gómez i Flor Felamini. Rebeca González havia marcat pel Fraga. L’equip de Lluís Rodero tenia dues boles de partit, però Adriana Gutiérrez ha empatat i Daiana Silva no ha marcat. En el cinquè llançament de la segona tanda, en què guanya el primer equip que marca si el rival no ho aconsegueix, Maria Sanjurjo ha batut Anna Salvat, que ha substituït Sandra Coelho en la tanda amb prou encert, i Flor Felamini ha enviat al bola al pal.

L’equip de la Franja ha començat més incisiu i Adriana Gutiérrez ha marcat l’1-0 en el minut 4 rematant el rebuig de la portera Coelho a una bola penjada amb intenció per Maria Sanjurjo. L’equip de la capital del Baix Cinca arribava amb més perill en contraatacs ben trenats i al Vila-sana li costava fer mal al davant. Lluís Rodero ha esgotat el seu primer temps mort a 14:22 de la mitja part. A poc a poc, el Vila-sana, liderat per la omnipresent Luchi Agudo –dissabte va jugar els 50 minuts i avui ha tornat a estar en pista tot el partit–, ha generat més perill i ha minimitzat danys al darrera. Flor Felamini ha enviat una bola al pal des de mitja pista, però la millor ocasió l’ha tingut Victòria Porta en una falta directa que, en dos tocs, ha estavellat també al pal. L’acció l’ha generat la seva germana Maria Porta, que ha estat objecte de falta a 2:59 de la mitja part per part d’Adriana Gutiérrez, que ha vist la blava. El conjunt del Pla d’Urgell ha generat ocasions en la superioritat situant dues jugadores interiors i amb Agudo remenant les cireres, però la defensa del Fraga i la portera vendrellenca Anna Ferrer han seguit a un gran nivell. A pesar de la intensitat d’una final, el Fraga ha arribat al descans amb només una falta i el Vila-sana en duia 3.

El conjunt lleidatà ha intensificat el seu domini i la perillositat de les seves accions, tot i que la jugadora del Fraga Rebeca González ha avisat amb un tret al pal. L’1-1 ha arribat en el minut 40 en una acció d’Agudo. El seu xut s’ha estavellat a la tanca i la bola ha entrat després de tocar el patí de la portera Anna Ferrer, que, d’esquenes, no l’ha vist. Els minuts màgics d’Agudo han estat a punt de donar-li el títol al Vila-sana sense passar per la pròrroga però el Fraga ha aguantat com ha pogut.

Tots dos equips han completat una primera part del temps afegit més conservadora. En la segona, però, Ferrer ha mantingut viu al seu equip aturant una acció doble de Silva i Agudo i una darrera de Victòria Porta. Els deu penals, amb els nervis a flor de pell i emocions contratasdes, han provocat el deliri del Fraga.