OK Lliga

El Barça recupera l’efectivitat (1-5) per sentenciar la lliga contra el Noia

El Barça ha trencat la imbatibilitat del Noia a l’Ateneu (1-5) per sumar la tercera victòria en la sèrie final (3-1) i segellar el seu 34è títol de l’OK Lliga. Com els anteriors partits de la final, l’equip que s’ha avançat en el marcador ha acabat enduent-se el triomf. Sergi Panadero, que tancava 21 anys a l’elit, ha signat l’1-5 definitiu a 9 segons pel final i posava la cirereta a la seva carrera. Amb el braçalet de capità, ha aixecat el trofeu de campió amb la samarreta del lesionat Pau Bargalló. També han marcat João Rodrigues, que amb dues dianes marxarà del Barça per la porta gran, i Ignacio Alabart (2). L’únic golejador local ha estat Ivan Morales (43’), de falta directa. A més de Panadero i João, també ha estat el comiat del Barça de Pau Bargalló i l’entrenador Edu Castro, mentre que pel Noia ha estat un final d’etapa per a l’entrenador Pere Varias i els jugadors Xavi Rovira i Jan Marimon.

El Barça ha anat per feina de bon començament. Si divendres li havia faltat efectivitat avui ha marcat en les dues primeres oportunitats i als 3 minuts ja dominava per 0-2. João Rodrigues ha caçat un rebuig de Blai Roca després d’un xut d’Ignacio Alabart per avançar el conjunt blaugrana. Mig minut després el mateix Alabart ha marcat el segon amb un xut llunyà, desviat lleugerament per la defensa local. La posada en escena del Barça ha estat rodona i això que hagut d’afrontar el partit amb la baixa d’última hora de Xavi Barroso, amb molèsties a l’esquena durant l’escalfament, que s’afegia a la ja coneguda de Pau Bargalló. El temps mort de Pere Varias, per reclamar més contundència defensiva, era obligat. Els problemes s’acumulaven per als sadurninencs perquè Jordi Bargalló, amb molèsties físiques, havia d’abandonar momentàniament la pista. Amb el resultat en contra, el Noia jugava amb certa ansietat i angoixa. Una targeta blava a Martí Gabarró per un cop de colze a Sergi Llorca obria el camí perquè els blaugrana accentuessin el seu domini. Blai Roca, però, ha desviat la falta directa executada per Alabart i els de Varias han resistit els 2 minuts d’inferioritat. El 0-2 s’ha mantingut fins al descans.

La segona part ha començat amb una aturada espectacular de Sergi Fernández que responia a la fuetada d’Antoni Salvadó. Per moments, el Noia ha posat setge a la porteria blaugrana, però el Barça s’ha mantingut ferm. La desena falta local, obra d’Humberto Mendes, ha començat a aclarir el desenllaç de la sèrie final. João Rodrigues ha executat magistralment la falta directa (34’) i situava el seu conjunt amb un clar avantatge de 3 gols. El Noia ha obert una escletxa d’esperança amb una altra falta directa, aquest cop resolta per Ivan Morales (43’), amb un xut ras i ajustat que no ha pogut aturar Sergi Fernández. La parròquia local amb prou feines ha pogut celebrar el gol perquè en l’acció posterior Alabart ha aprofitat la superioritat blaugrana per marcar el quart amb un xut sec. El sadurninenc Aleix Esteller havia rebut la targeta blava per entrar en pista abans d’hora. La final ja estava resolta, però encara hi hagut temps perquè Sergi Panadero signés el definitiu 1-5 amb un xut a boca de canó, aprofitant una gran assistència de Marc Grau.