Internacional

“Som-hi Noia”, la consigna

Hoquei sobre patins. El club ha fet campanya per omplir demà l'Ateneu i segellar contra el potent Porto l'accés als quarts de final de la lliga europea

“Som-hi Noia” i també “Ens juguem l'accés a quarts” són els lemes de la campanya que ha engegat el Noia en els darrers dies tant en els cartells com a través de les xarxes socials per omplir demà l'Ateneu contra el Porto. L'equip de la capital del cava, que dimecres va celebrar el 25è aniversari del seu únic títol de lliga (1987-1988), necessita tan sols un punt per accedir als quarts de la lliga europea –20 d'abril i 11 de maig–. El Noia frisa per tenir al seu costat un pavelló ple de gom a gom contra un equip tan qualificat com el Porto, que no s'hi juga res perquè té 13 punts i serà primer de grup B passi el que passi. El conjunt portuguès, que va derrotar el Noia en la primera volta per 6-4, ha fet una fase prèvia excel·lent, amb quatre triomfs i un empat (6-6) a casa contra el Lodi. L'equip de Ferran López, per la seva banda, és segon amb 7 punts i arriba amb els dubtes de l'inici esvaïts. Aquest 2013 només ha perdut un partit (Vilanova), n'ha empatat un altre (Lleida) i n'ha guanyat vuit més (Igualada, Lodi, Sant Feliu, Alcoi, Lloret, Calafell, Saint Omer i SHUM). Va començar la fase europea amb un empat a casa contra el Saint Omer (2-2) i dues derrotes a fora –Porto i Lodi (1-0)–, però ha revertit la situació gràcies al triomf a l'Ateneu contra el Lodi, superant la diferència de gols (5-3), i al triomf a França (1-2). Els italians són tercers (5) i necessiten vèncer i que el Noia perdi. El porter català Edo, el veterà Reinaldo Ventura o el portuguès que ja va triomfar al Liceo Ricardo Barreiros són alguns dels arguments del Porto, que lluita amb ansietat per reconquerir Europa –va guanyar els seus dos títols en els cursos 1985/1986 i 1989/1990– però que gairebé sempre és en les fases finals. La darrera vegada que va visitar l'Ateneu, però, va perdre per 3-2, en la lligueta del curs 2008/2009. En el duel anterior, jugat en la final a quatre de Torres Novas (2006), els portuguesos es van imposar (1-4).

Preus molt populars

L'entrada anticipada per als socis és de 2 euros, i els no socis pagaran 7 euros. En taquilla costaran 3 i 8 euros. Cada soci podrà comprar una altra entrada a preu de soci.

EL PRECEDENT

L'últim duel a Sant Sadurní es va saldar amb triomf local: 3-2 en el curs 2008/2009
L'equip de Ferran López en faria prou amb un empat. Ells no s'hi juguen res de res

Edo, exjugador del Noia, quinze anys a Portugal

Joan Ignasi Edo va defensar la porteria del Noia en la campanya 1997/98. Hi va arribar després de tres temporades al Reus amb el cartell d'internacional i s'hi va estar tan sols un curs. Va substituir Joan Carles Vadillo, que va marxar precisament al club de la capital del Baix Camp. En l'exercici 1998/99, Edo va iniciar l'aventura portuguesa i enguany és la quinzena temporada que juga al Porto, club en el qual sembla disposat a retirar-se. Conegut com a Edo Bosch ha estat sempre titular i ha guanyat 12 lligues. El seu equip només va cedir en la de l'exercici 2000/01 –Barcelos– i la passada, en la qual va imposar la seva llei el Benfica. La rivalitat entre els dos clubs és a flor de pell. El català va viure un mal tràngol en el derbi que van jugar a Lisboa el gener passat tots dos equips quan va colpejar un aficionat del Benfica que l'increpava des de la graderia quan es disposava a enfilar el túnel de vestidors. La sanció que li van imposar ha estat de tres partits, encara bo pel que hauria pogut ser. El Porto és segon de la lliga portuguesa, a un punt del Benfica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)