Internacional

La il·lusió d'un títol

Copa d'Europa femenina. El Voltregà i el Girona intentaran, contra el Biesca Gijón i el Noisy Le Grand respectivament, arribar a la final per poder lluitar per la corona europea

El Voltregà i el Girona afronten la final a quatre de la copa d'Europa femenina amb la intenció d'arribar a la final i lluitar pel títol. Tots dos, però, hauran de superar primer dues complicades semifinals. Les gironines, contra el Noisy Le Grand francès, i les osonenques, contra el Biesca Gijón, que és l'actual campió. De fet, les de Sant Hipòlit i les asturianes són les grans dominadores d'aquesta màxima competició de clubs femenins i han estat els dos únics equips que han guanyat aquest títol europeu des que es va crear, el 2007.

La primera semifinal enfrontarà el Girona i el Noisy Le Grand. Les gironines disputaran la seva segona final a quatre en dues participacions europees i l'any passat van aconseguir un brillant subcampionat. En aquesta edició són les amfitriones, i amb la convicció que han d'anar partit a partit, aspiren a tot. El conjunt francès ha disputat totes les edicions de la copa d'Europa femenina, però és el primer cop que ocuparà un lloc entre els quatre millors. En les seves files hi ha dues campiones del món i destaca Vanessa Daribo, que la temporada passada va jugar al Girona.

El duel entre el Voltregà i el Biesca és el gran clàssic de l'hoquei estatal i europeu. Sempre són els favorits i és disputen els títols. En la copa d'Europa femenina serà la quarta vegada que es trobaran. El 2008 va ser en la semifinal –com ara–, amb triomf del Voltregà (1-0), que després va guanyar el títol. El 2009 i el 2011 es van veure les cares en la final, i les asturianes van guanyar en els penals el títol del 2009, mentre que el 2011 les de Sant Hipòlit es van imposar per un gol d'or (2-1). El Voltregà ha disputat sis de les set edicions de la màxima competició europea i només va fallar el 2010, ja que no hi va participar cap equip català. Sempre ha estat entre els quatre millors excepte en la darrera edició, en què va quedar fora en els quarts de final. El Biesca ha jugat totes les edicions, va ser el primer campió, el 2007, i el seu pitjor resultat va ser un tercer lloc el 2008.

Per al Voltregà aquesta copa d'Europa és especial, ja que un dels puntals, Carla Giudici, ha anunciat que es retira al final de la temporada, i les companyes volen guanyar aquest últim títol europeu amb ella.

Estem molt bé d'ànims, i il·lusionades amb la final a quatre a casa. Confiem en el nostre joc i depenem de nosaltres
Crec que els quatre equips estem al mateix nivell. Per ser aquí tots han treballat molt
Laia Salicrú
PORTERA DEL GIRONA
Aquest any, amb la retirada de la Carla, [Giudici] ens fa molta il·lusió guanyar el títol amb ella
Natasha Lee
JUGADORA DEL VOLTREGÀ
La copa d'Europa femenina sempre ens ha costat de guanyar, però és el màxim al que pot aspirar un jugador en l'àmbit de club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)