Internacional

Hi haurà una final catalana

Copa d'Europa femenina. El Girona goleja el Noisy Le Grand i tornarà a lluitar pel títol, aquest cop contra el Voltregà a partir de les dotze del matí, al pavelló de Palau II

girona7

Noisy2

El Girona es va classificar per disputar la seva segona final de la copa d'Europa femenina en dos anys. Les gironines van golejar per 2-7 el Noisy Le Grand francès en la primera semifinal i lluitaran pel títol contra el Voltregà, que va guanyar la segona semifinal. La final nes jugarà en el pavelló de Palau II a partir de les dotze del migdia.

La semifinal contra el Noisy no va ser tan clar per a les gironines, tal com va reflectir el marcador final. De fet, els va costar agafar el ritme, van haver de remuntar un gol inicial de les franceses i en el descans només guanyaven per un curt 1-2. El Girona va tenir ocasions des de l'inici gràcies al contraatac, però va ser el Noisy el que es va avançar en el marcador amb un gol de Vanessa Daribo, que l'any passat jugava al conjunt gironí. Aquest gol en contra va pesar i les jugadores locals van trigar a agafar el ritme. Gràcies, en part, al nombrós públic que els va donar suport, i també gràcies a l'encert de Laia Castro en una falta directa, les gironines van reaccionar. L'empat els va donar ales i Adriana Gutiérrez va situar al davant el seu equip un minut després. La millora en el joc va ser evident. Les franceses també van tenir alguna ocasió, ben resolta per la portera Laia Salicrú. Amb el curt 1-2 es va arribar al descans.

Sortida fulgurant

La segona meitat es va iniciar amb una rematada al pal d'Ester Nadal i una gran ocasió d'Adriana Gutiérrez. Els dos equips van disposar d'una falta directa que no van poder transformar, i els minuts van anar passant amb emoció i incertesa en el marcador.

A onze minuts del final, Adriana Gutiérrez va trobar el camí del gol, i ràpidament va situar un 1-4 en el marcador que va començar a sentenciar el partit. En els últims minuts, l'esforç físic va començar a passar factura als dos equips, i el que més malament ho va passar va ser el Noisy Le Grand. Laia Castro va tornar a marcar a dos minuts del final, i es va entrar en un últim minut espectacular pel que fa als gols. Elena Ruiz va fer l'1-6 a falta de només 39 segons, però en el següent atac –sis segons després–, Tatiana Malard va reduir les diferències. El Girona va tornar a atacar i va arribar un altre gol d'Elena Ruiz que va situar el 2-7 a falta de 24 segons i que ja va ser definitiu.

NOISY LE GRAND: Michoud-Godard, Daribo, Frings, Malard i Denest –equip inicial–; Berj, Renier i Vignel. GIRONA: Salicrú, Castro, Gutiérrez, Nadal i Dorca –equip inicial–; Ruiz. GOLS: 1-0 (6') Daribo. 1-1 (11') Castro, de falta directa. 1-2 (12') Gutiérrez. 1-3 (39') Gutiérrez. 1-4 (42') Gutiérrez. 1-5 (48') Castro. 1-6 (50') Ruiz. 2-6 (50) Malard. 2-7 (50') Ruiz. ÀRBITRES: Ricardo Leao i Paulo Santos (Portugal). Van mostrar targeta blava a Danest, Malard i Daribo.
El marcador no reflecteix com ha anat el partit, ens ha costat molt
Carla Dorca
cAPITANA DEL GIRONA
Estem molt contents amb la resposta de la nostra afició
Sergio Alonso
TÈCNIC DEL GIRONA
Hem començat fort i hem tingut ocasions clares, però amb el seu gol hem tingut uns minuts en què ens ha costat agafar el ritme
Hem començat una mica descentrades. Amb el seu gol hem baixat una mica la intensitat, però amb l'empat i amb l'1-2 s'ha obert el partit