Més hoquei

Un pas endavant de qualitat

La copa femenina. Els vuit millors de la lliga disputen la desena edició d'un títol molt preuat. El Voltregà i el Manlleu volen repetir la final de l'anterior edició, que també es va jugar a Lloret

La desena edició de la copa femenina s'inicia avui a Lloret de Mar amb la disputa de quatre partits de quarts de final. La competició ha fet un pas endavant de qualitat i, per primer cop, la disputaran els vuit millors conjunts al final de la primera volta de l'OK Lliga femenina. En les darreres cinc temporades, la copa l'havien disputat quatre equips, i ara s'ha doblat el nombre de participants i les possibilitats de ser una veritable competició del KO. Les primeres quatre temporades després de la seva creació, el curs 2005/06, també van ser vuit els equips participants, però, com que no hi havia una lliga femenina a tot l'Estat hi anaven els dos millors o el millor de les diferents comunitats autònomes.

La temporada passada, la copa femenina es va jugar a Lloret de Mar –aquest any repeteix i el proper s'hi tornarà a jugar–, i el Voltregà i el Manlleu van arribar a la final i les de Sant Hipòlit van aconseguir el títol, el cinquè del seu palmarès. Els dos conjunts osonencs tornen a ser favorits en aquesta edició per la seva bona trajectòria en la lliga, però el Palau de Plegamans i, de nou, el Gijón els intentaran complicar les coses.

Quatre quarts en un dia

La jornada d'avui serà molt atapeïda, amb quatre partits a la tarda dels quals sortiran els quatre semifinalistes. Dels vuit participants l'Igualada femení i l'Sfèric de Terrassa debutaran en la competició, mentre que el Manlleu i el Palau de Plegamans disputaran la seva segona edició consecutiva. El Mataró va estar present en l'edició del 2007 i ara hi torna, mentre que els altres tres participants són els més habituals. L'Alcorcón ha disputat cinc de les nou edicions i ha estat dos cops subcampió, mentre que el Gijón només va fallar en l'edició passada i té a les seves vitrines dos títols i dos subcampionats. El Voltregà és l'únic que ha jugat les nou edicions de la copa femenina i ha estat el campió en cinc ocasions i segon en dues més. El seu pitjor resultat va ser un cinquè lloc l'any 2009, quan els equips seguien jugant per decidir totes les places i així promocionar l'hoquei femení i que poguessin competir més en l'àmbit estatal.

2005/06
Voltregà - Arenys Munt
4 - 1
Burgos
Vuit equips
2006/07
Voltregà - Biesca Gijón
6 - 1
Pamplona
Vuit equips
2007/08
Voltregà - Biesca Gijón
2 - 0
Sant Sadurní d'Anoia
Vuit equips
2008/09
Vilanova - Alcorcón
10 - 1
Mieres
Vuit equips
2009/10
Cerdanyola - Voltregà
5 - 4
Vilanova i la Geltrú
Quatre equips
2010/11
Voltregà - Arenys Munt
4 - 3
Gijón
Quatre equips
2011/12
Biesca Gijón - Voltregà
3 - 2
Reus
Quatre equips
2012/13
Biesca Gijón - Alcorcón
3 - 2
St. Hipòlit de Voltregà
Quatre equips
2013/14
Voltregà - Manlleu
3 - 1
Lloret de Mar
Quatre equips
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)