Internacional

Ser un dels quatre millors

Lliga europea. Amb la final a quatre com a objectiu, el Vic rep el Liceo conscient que ha de guanyar després de l'empat de l'anada, i el Barça rep el Valdagno amb quatre gols de marge

El Vic i el Barça poden aconseguir avui la classificació per a la final a quatre de la lliga europea i convertir-se en un dels quatre millors equips del continent. Els blaugrana gairebé ho tenen sentenciat després d'haver guanyat per 2-6 en el partit d'anada a la pista del Valdagno italià, mentre que els osonencs hauran de guanyar a l'Olímpic el Liceo després d'haver empatat a dos gols a Riazor.

El factor pista i el suport del seu públic poden ser un fet important per a la classificació del Vic, però a dins de la pista els jugadors hauran d'estar completament centrats davant un dels rivals més potents del continent. Els homes de Ferran Pujalte són plenament conscients que estan davant un dels partits més importants de l'any i que, amb una victòria per la mínima, aconseguiran el seu objectiu de classificar-se per a la semifinal. L'empat a Galícia significa que no han de remuntar cap resultat advers, però alhora també constata que els gallecs seran els que passaran si guanyen. L'antecedent més recent entre els dos equips aquesta temporada és la victòria del Vic per 2-1 en la semifinal de la copa, mentre que en la lliga només s'han enfrontat a Riazor en la quinzena jornada i els gallecs es van imposar per 6-2.

El conjunt blaugrana té molt més fàcil el seu objectiu de situar-se un altre cop en la final a quatre de la lliga europea. El Barça té quatre gols d'avantatge i a més juga a casa, davant la seva afició. No hauria de tenir problemes, però no es refien del Valdagno; per això, els homes de Ricard Muñoz sortiran a buscar una altra victòria. El tècnic tindrà la baixa per lesió del seu golejador Pablo Álvarez. Ricard Muñoz diu que té una plantilla àmplia i que els companys el supliran i faran que no es noti la seva absència. Per a l'entrenador del conjunt blaugrana aquest serà un partit especial, ja que serà el número cent que dirigeix el primer equip del Barça. Ricard Muñoz ha guanyat 85 d'aquests partits, n'ha empatat vuit i n'ha perdut sis. Segur que no voldrà que el número cent se signi amb una derrota i, encara menys, amb una eliminació.

Tornada (avui)
Barça - Valdagno (I)
19.00 h
Vic - Liceo (E)
20.30 h
Forte Marmi (I)- Breganze (I)
21.00 h
(demà)
Porto (P)-Benfica (P)
18.00 h
Anada
Valdagno (I)- Barça
2 - 6
Liceo (E)- Vic
2 - 2
Breganze (I)- Forte dei Marmi (I)
5 - 2
Benfica (p)-Porto (P)
3 - 3
L'equip és conscient que no està tancat, queden cinquanta minuts i sortirà a totes
Ricard Muñoz
ENTRENADOR DEL BARÇA
El partit d'anada ens permet afrontar-ho amb tranquil·litat. Volem fer un bon partit, guanyar i classificar-nos, que és l'objectiu
Aquest partit ho és tot per a nosaltres. L'equip afronta un repte d'importància molt elevada i el volem passar amb una nota alta
Volem competir bé. Sabem que som un equip que jugant al cent per cent tenim possibilitats
Ferran Pujalte
ENTRENADOR DEL VIC

Els antecedents històrics

El Vic ja sap què és jugar un partit a casa després d'haver empatat a dos gols en l'anada d'una eliminatòria europea. Va ser en la primera eliminatòria de la lliga europea de l'any 2006, va empatar a dos gols a la pista del Benfica portuguès i després va guanyar a l'Olímpic per 4-2. En els vuitens de la copa de la CERS de la temporada passada els osonencs van empatar a tres gols a la pista del Cronenberg alemany i en la tornada es van imposar per 5-1. En els enfrontaments a Europa contra el Liceo, el Vic va caure en la primera eliminatòria de la lliga europea del 1997. Va perdre a Riazor (6-3) i va empatar a casa (1-1). L'any 2009 es van trobar en la semifinal de la final a vuit de la lliga europea i el Vic va passar a la final en vèncer per 4-1. Pel que fa al Barça, en 32 ocasions ha guanyat el partit d'anada d'una eliminatòria europea i sempre s'ha classificat en la tornada a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)