OK Lliga

Deixar el títol a un sol punt

OK Lliga. El Barça vol derrotar el Liceo per sentenciar gairebé el campionat a tres jornades del final (13.00 h, Esport3 i Barça TV); els gallecs saben que han de guanyar per continuar vius

El títol de l'OK Lliga pot quedar gairebé sentenciat avui si el FC Barcelona guanya el HC Liceo en el partit entre els dos primers de la competició. Els blaugrana tenen cinc punts de marge i un triomf els podria situar a vuit del seu rival, quan falten tres jornades –nou punts–, per al final. Estarien a un sol punt del títol. Els gallecs són molt conscients que per continuar aspirant a ser campions han de guanyar en la seva visita al Palau (13.00 h, Esport3 i Barça TV). Amb un triomf retallarien a només dos punts la diferència amb els blaugrana, un marge que haurien d'eixugar les darreres tres jornades.

Els blaugrana i els gallecs arriben a aquest duel amb la intenció de guanyar i es preveu un altre enfrontament anivellat i que es decidirà per petits detalls. El Liceo té el millor atac de la lliga, amb 149 gols marcats, i té el màxim golejador, Josep Lamas, que ha fet 51 gols. El Barça és el millor equip en defensa i els seus porters Aitor Egurrola i Sergi Fernández són els que menys gols han encaixat, només 44. Per a aquest partit el tècnic del Barça recupera Pablo Álvarez, que havia estat baixa per lesió en els darrers partits.

Els gallecs ja saben què és guanyar al Palau Blaugrana, però no ho han aconseguit en gaires ocasions. En la lliga el Barça ha rebut a la seva pista el Liceo en 53 ocasions des de la temporada 1979/80, quan els gallecs van debutar a la màxima categoria. Comptant la fase regular i els play-off, els blaugrana ha aconseguit 42 victòries per 6 els gallecs, i en 5 ocasions hi ha hagut un empat. La darrera victòria del Liceo va ser la temporada 2009/10 per un ajustat 1-2, mentre que l'anterior data de la temporada 2001/02 en la pròrroga del segon partit de la semifinal pel títol (3-4). En les darreres temporades, tot i perdre, els gallecs han aconseguit resultats ajustats i els blaugrana no ho han tingut gens fàcil per sumar els tres punts.

Aquesta temporada els dos primers de l'OK Lliga s'han enfrontat en dues ocasions. La primera va ser en la final de la supercopa d'Espanya i els blaugrana van guanyar per 4-5 en la pròrroga amb un gol de Pablo Álvarez, després que el mateix jugador la forcés en marcar de falta directa a 55 segons de la fi. L'altre partit va ser en la primera volta de la lliga a Riazor, on van empatar (3-3). Raül Marín va marcar l'empat de falta directa a sis segons del final.

Horaris de lliga europea

La CERH ha fet oficials els horaris de la final a quatre de la lliga europea que es jugarà a Bassano del Grappa (Itàlia) el 2 i 3 de maig. El Vic i el Porto jugaran la primera semifinal a les cinc de la tarda i el Braganze i el Barça la segona a dos quarts de nou del vespre. La final es jugarà a les cinc de la tarda.

ELS PROTAGONISTES

Intentarem tirar el partit endavant i veure la lliga una mica més a prop; però és una final i serà molt difícil
Volem els tres punts i retallar diferències perquè la lliga no acabi aquest cap de setmana
Eduard Lamas
JUGADOR DEL LICEO
Si guanyem pràcticament ja estaria. Jugarem com si fos una final, i ells també vindran a donar-ho tot
Pablo Álvarez
JUGADOR DEL BARÇA
Els petits detalls i la concentració seran bàsics. Ens tenim molt de respecte i ens coneixem moltíssim
Ricard Muñoz
ENTRENADOR DEL BARÇA

Poden quedar decidides les places de descens

Aquesta jornada poden quedar decidides les tres places de descens de l'OK Lliga. Amb el Tordera ja descendit, el Manlleu i el Mataró han de guanyar per mantenir les esperances. Els osonencs baixaran si perden a casa contra el Calafell, mentre que si empaten també perdran la categoria si el Noia puntua en la seva visita a Alcoi. El Mataró deixarà l'OK Lliga si diumenge perd a la pista del Lleida –fora de casa només ha sumat un punt aquest curs–, i el Calafell puntua a Manlleu i el Noia s'imposa a Alcoi. Un empat no el faria baixar matemàticament en aquesta jornada però ho continuaria tenint molt complicat. En els altres partits de la jornada es podrà veure una interessant lluita per les places de la CERS entre el Voltregà i el Vilafranca, mentre que l'Igualada, que recupera el lesionat Oller, rep el Vic. El Vendrell mantindrà la lluita per la quarta posició que dóna accés a la lliga europea en la seva visita a Tordera. El Noia jugarà a la pista de l'Alcoi i si guanya faria un pas important cap a la salvació, el mateix que pot aconseguir el Calafell en la seva visita a Manlleu i el Lleida en el seu pavelló contra el Mataró, en un partit que es juga demà. També jugarà diumenge el Reus, que visita la complicada pista del Cerceda amb la intenció de buscar els tres punts per mantenir el quart lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)