OK Lliga

Passadís virtual per al Barça

OK Lliga. L'equip de Muñoz sentencia el títol i tomba les aspiracions del Liceo en un duel feixuc i polèmic gràcies a la clarividència de Pablo Álvarez, autor de cinc gols tot i sortir d'una lesió

LICEO4


BARCELONA7


El killer argentí Pablo Álvarez va catapultar ahir el Barça amb cinc gols tot i sortir d'una lesió i va deixar l'OK Lliga sentenciada contra el Liceo, l'únic perseguidor fiable que ara es queda a vuit punts impossibles d'eixugar en el món real quan només en falten nou per disputar-se. L'instint i la clarividència del millor golejador del món, a pesar d'haver estat un mes fora de combat per una lesió a l'adductor, va tapar en part les vergonyes d'un Barça irregular i a voltes inconsistent al darrere que va veure's desbordat quan guanyava per 3-1 i els gallecs van restablir la igualtat, però que va respondre amb aplom. El partit va ser tens i fins i tot dur en algunes fases i els àrbitres van concedir un gol il·legal dels blaugrana que va suposar el 4-3. Però no és menys cert que el conjunt de Carlos Gil es va recrear en excés en el victimisme quan millor estava arribant amb jugades trenades marca de la casa i va perdre el guió del joc en el pitjor moment quan s'intuïa que podia saltar a la jugular blaugrana. El Barça, en canvi, va saber-se abstreure de tot plegat i vèncer sense jugar bé.

Les altres grans virtuts dels blaugrana van ser la superioritat a la porteria d'Egurrola respecte del seu homòleg Grimalt i l'encert en les boles aturades –2/3 en faltes directes contra 0/2–, al marge de la consistència física impagable de Panadero, que va ballar amb la més lletja en els emparellaments defensius –Jordi Bargalló–, i d'un Matías Pascual incombustible.

Anem a pams. D'entrada, recital d'Álvarez amb dos gols separats per 56 segons. El primer en un refús al quadre i el segon en un contraatac. La resposta, de Toni Pérez de penal (2-1). Tres gols en un minut i 14 segons a pesar que les defenses mossegaven. El preu de l'entrada, doncs, mig amortitzat. Álvarez va seguir el recital i la va clavar a la mitja volta amb l'aquiescència de Grimalt (3-1). Flors i violes.

A partir de llavors, paradoxalment, el Barça es va precipitar en atac i va perdre el nord en defensa. El Liceo va començar a carburar i va empatar abans del descans. Jordi Bargalló va aprofitar que Panadero era a la banqueta per engaltar des de darrere la porteria un gol estratosfèric, i el seu germà Pau va assistir Vives (3-3 i 8-8 en faltes).

Malgrat que l'inefable Álvarez va avisar en un un contra un, el Liceo tenia les regnes en l'inici del segon període. Però va arribar l'acció més polèmica del matx. Álvarez va fer el seu cinquè gol fins del quadre quan Panadero entorpia l'acció del porter Grimalt perquè era –n'estava sortint després de caure a sobre de l'argentí però encara hi era– a l'àrea tècnica del porter. 4-3 i indignació mal encaixada a les files del Liceo amb la blava a Jordi Bargalló. Tot seguit, Panadero va fer un xut al pal i en l'acció posterior els visitants van cometre la desena falta. Álvarez la va executar de canell i amb el braç esquerre deixant assegut i bocabadat el seu company de selecció Grimalt. Un gol de videoteca (5-3). Amb orgull, el Liceo va reduir diferències amb un llançament de Pau Bargalló (5-4) però Josep Lamas, pichichi de l'OK Lliga que ahir no va sucar –un altre factor clau–, no va marcar la directa en la desena local. En canvi, Marc Torra, que va sortir un xic despistat en defensa, però pletòric al davant, va fer el 6-4 amb un directa provocada per una blava, la segona, a Jordi Bargalló. Van ser minuts de tensió amb picabaralles que el Barça va saber gestionar. El mateix Torra en un contraatac i la col·laboració involuntària de Grimalt, que va acabar d'empènyer la bola sense voler-ho, van sentenciar (7-4). Ni Pau Bargalló ni Raül Marín no van marcar les últimes directes –15a falta– però el peix de la lliga ja estava tot venut.

FC BARCELONA: Egurrola, Matías Pascual, Gual, Panadero i Álvarez –equip inicial–; Reinaldo, Barroso, Torra i Marín. HC LICEO: Grimalt, Edu Lamas, Jordi Bargalló, Josep Lamas i Pérez –equip inicial–; Vives i Pau Bargalló. GOLS: 1-0 (5') Álvarez. 2-0 (5') Álvarez. 2-1 (6') Pérez, de penal. 3-1 (13') Álvarez. 3-2 (16') Jordi Bargalló. 3-3 (22') Vives. 4-3 (31') Álvarez. 5-3 (32') Álvarez, de falta directa. 5-4 (35') Pau Bargalló. 6-4 (37') Torra, de falta directa. 7-4 (41') Torra. ÀRBITRES: Mayor i Gómez. Blaves a Jordi Bargalló (2) en els minuts 31 i 37. FALTES: 16 el Barça i 17 el Liceo.
Ha estat un partit obert i atractiu entre dos grans d'Europa i en el segon temps hem millorat en la lectura del joc
Ricard Muñoz
Malgrat que veiem el títol a prop, hem de ser prudents, humils i cauts com fins ara, perquè tenim compromisos complicats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)