Internacional

Amfitrió i títol l'any 1999

Hoquei sobre patins. L'Igualada va organitzar al pavelló de les Comes la final a quatre de la lliga europea i va derrotar en la final el Porto en els penals. Mai ha guanyat la CERS

L'Igualada HC ja sap el que és guanyar una final a quatre d'una competició europea que organitza al seu pavelló i en què aconsegueix el títol. Va ser en la final four de la lliga europea del 1999 que es va disputar al pavelló de les Comes, on va guanyar la final en els penals al Porto de Portugal. A partir de demà, Igualada torna a ser la seu d'una final a quatre, aquest cop de la copa de la CERS, i els igualadins buscaran un títol europeu que no tenen en el seu palmarès.

La dècada dels noranta va ser dominada en l'àmbit europeu per l'Igualada, i en set temporades va aconseguir sis títols de la màxima competició de clubs. Va guanyar consecutivament les copes d'Europa dels anys 1993, 1994, 1995 i 1996, amb finals d'anada i tornada. En la primera edició de la lliga europea, l'any 1997, amb canvi de format i una final a quatre, s'hi va classificar i va ser eliminat en la semifinal, però els dos anys següents va tornar a regnar amb els títols del 1998 i el 1999. En aquesta darrera edició, va guanyar per sisena vegada la màxima competició europea de clubs i ho va fer a casa davant la seva afició. El pavelló de les Comes va acollir la final a quatre l'1 i el 2 de maig del 1999 i els igualadins van arribar a la final després de vèncer el FC Barcelona per un ajustat 3-2. En la lluita pel títol, l'Igualada es va enfrontar amb el Porto, i va arribar a dominar la final per 4-1, però els portuguesos van empatar a quatre gols i van forçar la pròrroga quan faltaven dos minuts per acabar el partit. En el temps suplementari, cada equip va marcar (5-5) –no hi havia gol d'or–, i es va arribar als penals. Només Santi Carda va encertar en els llançaments, i l'Igualada es va emportar el títol davant la seva afició.

Els igualadins tenen un total d'onze títols europeus en el seu extens palmarès. A banda dels sis grans títols, entre copes d'Europa (4) i lligues europees (2), van guanyar cinc cops l'enfrontament amb els dos campions europeus, amb tres supercopes d'Europa i dues copes Continentals. L'Igualada mai ha pogut guanyar la CERS, tot i que ha arribat en dues ocasions a la final. Va ser en els anys 1989 i 1992: en la primera va perdre contra el Monza italià, després de ser golejat en l'anada (13-4) i no poder remuntar (5-4); i en la segona va caure ajustadament contra el Novara, en guanyar a casa 4-2 i perdre a Itàlia 4-1.

IGUALADA HC
Títols europeus
11
Copa d'Europa / lliga europea
6
Supercopa / Continental
5
REUS DEPORTIU
Títols europeus
11
Copa d'Europa / lliga europea
7
Copa de la CERS
2
Recopa
1
Copa Continental
1
SPORTING CLUB
Títols europeus
5
Copa d'Europa
1
Copa de la CERS
1
Recopa
3
OC BARCELOS
Títols europeus
4
Copa d'Europa
1
Copa de la CERS
1
Recopa
1
Supercopa d'Europa
1

El Reus ha guanyat dues vegades la copa de la CERS

Dels quatre equips que aquest cap de setmana disputaran la final a quatre de la CERS, el Reus Deportiu és l'únic que l'ha guanyat més d'un cop: va ser campió dues vegades de manera consecutiva els anys 2003 i 2004. L'Igualada no l'ha guanyat mai, mentre que els conjunts portuguesos de l'Sporting i el Barcelos l'han guanyat en una ocasió. El conjunt roig-i-negre va aconseguir el seu primer títol de la CERS l'any 2003, en superar el Lleida en la final. Va perdre per 3-2 en l'anada i va remuntar a casa en la tornada, 5-0. L'any següent, el rival en la final va ser el Bassano italià i els reusencs es van emportar el títol després de guanyar a casa 4-0 i perdre a Itàlia per un mínim 1-0. El Reus Deportiu té els mateixos títols europeus que l'Igualada, onze. Ha acumulat set títols de la màxima categoria (copa d'Europa i lliga europea), dues CERS, una recopa i una copa Continental. L'Sporting va ser el campió de la CERS l'any 1984. En el seu palmarès també hi ha una copa d'Europa i tres recopes. El Barcelos va ser el millor de la CERS l'any 1995 en imposar-se en la final al Tordera, després de perdre 6-4 al Maresme i guanyar 6-0 en la tornada a Portugal. El Barcelos també va ser finalista l'any 1999 i
va perdre contra el Liceo. Els seus quatre títols europeus estan repartits i també té una copa d'Europa, una supercopa i una recopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)