Internacional

El Reus, amb les idees clares

Final a quatre de la CERS. Els roig-i-negres van aprofitar les seves ocasions en atac i van fer els gols, van estar molt bé en defensa i van passar a la final superant clarament el Barcelos

REUS6

BARCELOS1

El Reus Deportiu es va classificar brillantment per a la final de la copa de la CERS en derrotar clarament per 1-6 el Barcelos portuguès. Els roig-i-negres van estar molt més encertats en atac que els seus rivals, van aprofitar les ocasions de perill i al darrere van estar molt sòlids en defensa, i el porter Roger Molina va destacar en les accions de bola aturada. El partit va ser molt físic i amb moltes faltes, sobretot dels portuguesos, que ens els darrers minuts, i ja eliminats, van jugar massa dur.

El Barcelos va agafar el domini del joc i de la bola en els primers minuts de partit, i el Reus va saber estar bé en defensa. Els portuguesos van intentar sorprendre d'inici però no ho van aconseguir; els reusencs estaven ben situats al darrere i tenien alguna ocasió en atac, mentre el domini dels portuguesos no els proporcionava ocasions clares. El Reus va poder inaugurar el marcador en el minut 8 gràcies a una rematada de Matías Platero. El Barcelos va buscar l'empat i va disposar d'una bona oportunitat dos minuts després, quan Marc Coy va veure la targeta blava. Luis Querido, l'especialista del conjunt portuguès va xutar la falta directament i la bola va anar al travesser. Els portuguesos van seguir insistint i el seu tècnic va demanar temps mort per aclarir les idees en atac. El Reus va saber fer el seu partit, va aguantar en defensa i, en un contraatac, Marc Coy va disposar d'una bona ocasió per marcar. El Barcelos també va hauria pogut marcar un minut després però el porter Roger Molina va estar molt encertat i va desfer diverses bones ocasions de perill del rival. En els darrers cinc minuts abans del descans els portuguesos van insistir més en atac, Luis Querido va disposar d'una bona ocasió i Zé Pedro va xutar al pal. El partit era molt físic i els dos equips van anar acumulant faltes. Els roig-i-negres es van mostrar més encertats en aquests minuts i Xavier Costa va fer el 0-2 a dos minuts del descans. Vint segons després, Marc Coy va disposar d'una falta directa per les deu faltes del Barcelos però el porter la va aturar. Abans del descans Matías Platero va enviar una bola al pal.

La segona meitat es va iniciar amb una gran ocasió del Barcelos per reduir les diferències, ja que els reusencs van fer la seva desena falta. Roger Molina, però, va estar molt encertat refusant l'acció de Zé Pedro. Qui no va desaprofitar les seves primeres ocasions va ser el Reus. Xavier Rubio, amb un xut creuat, va fer el 0-3, i un minut després Pedro Mendes va veure una targeta blava i Marc Coy va marcar el 0-4 de falta directa, que pràcticament va tancar el partit. El Barcelos es va refer una mica amb un gol de Luis Querido però els reusencs no es van inquietar i Marc Coy va tornar a marcar un gran gol en aprofitar el refús d'una falta directa que ell mateix havia llançat (1-5). Roger Molina va tornar a mostrar la seva qualitat i va finalitzar la seva bona actuació aturant una nova jugada de bola aturada. El partit va acabar amb una targeta vermella al porter del Barcelos Ricardo Silva per un cop a Joan Salvat, quan servia una falta directa, i el penal marcat pel mateix jugador a tres segons del final.

OC BARCELOS: Ricardo Silva, Hugo Costa, Luis Querido, Pedro Mendes i Miguel Vieira –equip inicial–; Joao Guimaraes, Zé Pedro, Joao Candeias i Joao Pereira (p.s.). REUS DEPORTIU: Roger Molina, Xavier Rubio, Xavier Costa, Matías Platero i Marc Coy –equip inicial–; Marc Ollé i Joan Salvat. GOLS: 0-1 (8') Matías Platero. 0-2 (23') Xavier Costa. 0-3 (32') Xavier Rubio. 0-4 (33') Marc Coy, de falta directa. 1-4 (37') Luis Querido. 1-5 (40') Marc Coy. 1-6 (50') Joan Salvat, de penal. ÀRBITRES: Thomas Ullrich (Alemanya) i Derek Bell (Anglaterra). Van mostrar targeta blava a Marc Coy i Pedro Mendes, i targeta vermella al porter Ricardo Silva. FALTES D'EQUIP: 30 del Barcelos i 19 del Reus.
Els àrbitres no tenien qualitat per xiular. No és culpa seva, és de qui els posa
Paulo Freitas
Entrenador del Barcelos
Estem molt satisfets per la feina que hem fet, hem jugat el partit que desitjàvem tots
Roger Molina
Porter del Reus
És una final a quatre de cent minuts; no ens hem tret cap pes de sobre per passar a la final