Internacional

El títol s'escapa en els penals

Final a quatre de la CERS. El Reus Deportiu va perdre contra l'Sporting després de fer un bon partit i remuntar un gol molt matiner. Va tenir ocasions però va topar amb el porter rival

Sporting2 (2)

Reus2 (1)

El Reus Deportiu va veure com el títol de la copa de la CERS se li va escapar als penals després d'haver fet mèrits per aconseguir la victòria. L'Sporting de Lisboa va estar més encertat en les penes màximes que decidien el títol i va aconseguir la seva segona corona en aquesta competició europea. Els roig-i-negres van remuntar un gol encaixat en els primers minuts, però van veure com els portuguesos els van empatar quan faltaven quatre minuts per al final i van arribar als penals.

Les primeres ocasions de perill de la final les va crear el Reus, però a davant s'hi va trobar el porter portuguès Angelo Girao, que va començar un recital de bones aturades, com en una bona combinació entre Xavier Costa i Marc Coy. L'Sporting també es va acostar a la porteria defensada per Roger Molina, i en el minut quatre va marcar el primer gol. Tiago Santos, gairebé sense angle, va xutar i la bola, després de tocar el porter reusenc, va entrar a la porteria. El conjunt portuguès, amb el resultat a favor, va passar a dominar més la bola amb llargues possessions mentre els roig-i-negres van posar a prova al porter rival, que va seguir fent bones aturades. Els portuguesos van tenir una nova clara ocasió en un contraatac de Daniel Oliveira, però el resultat ja no es va moure abans del descans.

A la segona meitat el Reus va buscar l'empat i va tenir ocasions per fer l'empat, fins que finalment Marc Coy, amb un xut creuat, va superar el porter portuguès per sota, 1-1. Els reusencs estaven llençats cap a la porteria rival i uns minuts després van disposar d'una falta directa per la desena falta de l'Sporting. Marc Coy no va aprofitar el primer intent, els àrbitres li van fer repetir i Angelo Girao li va aturar. L'encert roig-i-negre va arribar a nou minuts del final, quan Xavier Costa, per fi, va poder donar avantatge al seu equip. Els portuguesos van tornar a tenir fortuna i quan faltaven quatre minuts per al final una bola que va rebotar a la tanca dels fons la va aprofitar Joao Pinto per fer l'empat, 2-2. En els últims minuts el Reus va envoltar la porteria portuguesa i va tenir ocasions, però Angelo Girao va fer 3 grans aturades seguides i van arribar a la pròrroga.

El Reus va començar el temps suplementari amb 9 faltes, a una de la falta directa, però va aconseguir no fer-ne cap tot i la intensitat i els nervis en aquests minuts tant importants. Marc Coy va tenir una gran ocasió quan faltaven pocs segons per al final però el resultat no va variar i van arribar als penals.

Els reusencs no van estar encertats en els llançaments de penal, mentre que per l'Sporting van marcar Daniel Oliveira, i Nicolas Fernández, que no havia jugat ni un minut en tota la final a quatre. Xavi Costa va donar esperança però l'aturada del porter Angelo Girao a Marc Coy va donar el títol a l'Sporting.

ELS PROTAGONISTES

REUS DEPORTIU: Roger Molina, Xavier Rubio, Xavier Costa, Matías Platero i Marc Coy –equip inicial–; Joan Salvat i Marc Ollé. No van jugar: Marc Pujol, Marc Vázquez i Luis Velasco. SPORTING: Angelo Girao, Ricardo Figueira, André Moreira, Tiago Santo i Joao Pinto –equip inicial–; Daniel Oliveira. No van Jugar: Nicolas Fernández, André Pimienta, Carlos Martins i José Diogo. GOLS: 0-1 (4) Tiago Santos. 1-1 (37') Marc Coy. 2-1 (41') Xavier Costa. 2-2 (46') Joao Pinto. Penals: Daniel Oliveira 0-1, Nicolas Fernández 0-2 i Xavier Costa 1-2. ÀRBITRE: Arnaud Esoli i Xavier Bleuzen (França). FALTES: 9 del Reus i 14 de l'Sporting.
Ho hem intentat tot però no ha pogut ser. A sobre, hem començat perdent, que era el pitjor escenari contra un rival així. Ells han fet el partit que volien i els ha sortit