Internacional

El Reus de Domínguez, un altre cop a les portes del títol

Hoquei sobre patins. El tècnic roig-i-negre ha perdut sis finals, quatre de manera dolorosa, la darrera aquesta de la CERS en la temporada del seu comiat de la banqueta reusenca

El tècnic Alejandro Domínguez es va mostrar molt abatut després de la final de la CERS que el Reus Deportiu va perdre contra l'Sporting de Lisboa en els penals. En la roda de premsa posterior a l'entrega de la copa, Domínguez va enumerar tot el seguit de grans finals que el Reus, amb ell de tècnic, ha deixat escapar quan tenien possibilitats de guanyar el títol: “Hem perdut una lliga europea a Andorra guanyant 3-0; hem perdut una copa del Rei a Blanes contra el Barça –al seu moment crec que vam ser millors que ells, però se'ns va acabar la gasolina a deu minuts del final–; hem perdut una final de copa a Oviedo guanyant per 3-1 quan faltaven dos minuts, i ara hem perdut una final en els penals.”

La final de la lliga europea que els roig-i-negres van deixar escapar va ser en la temporada 2010/2011, en què van començar guanyant per 0-3 el Liceo. Els gallecs van tenir una gran reacció, van capgirar el partit amb el 6-3 i van aconseguir el títol per 7-4. Les dues finals de copa perdudes van ser els anys 2011 a Blanes i 2013 a Oviedo. En la primera van plantar cara al Barça, van dominar força fases del joc, però no van ser encertats i van desaprofitar dos penals i una falta directa i van perdre el títol per 4-2. En terres asturianes va ser molt dur perquè els roig-i-negres guanyaven el Vendrell per 1-3 a dos minuts i tres segons del final però els van empatar i en la pròrroga van perdre per un gol d'or. A banda dels quatre grans títols enumerats per Domínguez, també va perdre dues supercopes d'Espanya contra el Barça. La primera l'any 2011 per 5-1, i la segona el 2013 en els penals després d'un empat a tres gols.

Alejandro Domínguez ja ha anunciat que aquesta és l'última temporada que entrenarà el Reus, on va arribar la temporada 2009/2010, fa sis campanyes. En aquesta etapa el tècnic argentí ha guanyant la final de la copa Continental d'aquella primera campanya i el títol de l'OK Lliga del curs següent, el 2010/2011. En la copa de la CERS d'enguany tenia una bona oportunitat per acomiadar-se amb un gran títol, però no ha pogut ser. El Reus es va mostrar intractable en les eliminatòries i també va guanyar clarament la semifinal. En la final, però, va empatar i va cedir el títol en els penals. No va perdre cap partit però no va ser el campió.