Internacional

L'espina clavada de Bassano

Final a quatre de la lliga europea. El Vic va perdre l'any 2009 la final de la màxima competició europea contra el Reus en aquesta mateixa localitat italiana. Estava guanyant a 52 segons de la fi i el títol es va escapar en els penals

El títol de la lliga europea es decidirà aquest diumenge a la localitat italiana de Bassano del Grappa per tercera vegada en la història de la competició, i en les tres ocasions el Vic hi haurà estat present. El primer cop va ser l'any 2007 i els osonencs van perdre en la semifinal contra el conjunt amfitrió per un ajustat 3-2. La derrota més dolorosa i que encara està en la ment dels osonencs va ser en la segona ocasió, el 2009 –era una final a vuit–, en què van perdre un títol que pràcticament tenien guanyat. El capità Titi Roca i l'entrenador Ferran Pujalte ja estaven en aquell equip i ho recorden perfectament. “La teníem com qui diu a la furgoneta i ens la van treure”, comenta Roca, mentre que el tècnic diu clarament: “Tenim aquest sentiment que la competició ens deu un títol.”

El Vic va vèncer amb un gol d'or el Follonica italià (4-3) en els quarts, es va desfer del Liceo en la semifinal (4-1). Va iniciar la final contra el Reus guanyant i tenia un 0-2 en la segona meitat. Els roig-i-negres van empatar en l'últim minut –a falta de 52 segon–, i en els penals el títol es va escapar definitivament.

La temporada 1980/81 el Vic va debutar a Europa disputant la CERS i en la campanya 1996/97 va jugar per primer cop la lliga europea. En total els osonencs han disputat en catorze ocasions la màxima competició europea. Dues vegades van arribar a la final i van ser segons, dues més van ser a les semifinals –tres amb aquesta que s'ha de jugar–; set vegades es van quedar en la lligueta i dues no van superar la primera eliminatòria. Aquesta serà la cinquena ocasió que el Vic està entre els quatre millors d'Europa. A banda de les dues vegades que van jugar a Bassano, el curs 2007/08 va disputar la final a quatre de Barcelona i va caure en la semifinal contra el Barça (2-1). La campanya 2009/10 el Vic va jugar una final a sis a Valdagno (Itàlia). Per segona temporada de manera consecutiva va arribar a la final, i aquest cop la va perdre contra el Barça per un més clar 4-1.

DOS COPS SEGON

Els Vic ha perdut dues finals i dues vegades més s'ha quedat en la semifinal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)