Internacional

Una gran alegria i una decepció

Final a quatre de la lliga europea. El Barça va guanyar el títol a Bassano del Grappa l'any 2007 en derrotar el conjunt amfitrió, però també hi va ser eliminat en els penals en els quarts de final de l'edició del 2009 pel Reus

En les dues ocasions anteriors que el títol de la lliga europea s'ha decidit a la localitat italiana de Bassano del Grappa, el FC Barcelona hi ha aconseguit el títol en una i ha estat eliminat només començar en l'altra. En aquesta tercera cita a Bassano, els blaugrana volen lluitar per revalidar el campionat que van aconseguir l'any passat al Palau Blaugrana.

El curs 2006/07, el Barça s'havia de reivindicar a Europa, ja que en l'anterior campanya havia caigut en la primera eliminatòria de la lliga europea contra el Follonica italià –finalment campió–, i s'havia vist obligat a jugar la copa de la CERS, que van guanyar. Els blaugrana es van classificar per a la final a quatre com a primers de grup i en la semifinal van necessitar un gol d'or de Sergi Panadero en la pròrroga per derrotar el Porto i accedir a la final. En el partit definitiu pel títol, es van enfrontar amb el Bassano, que havia eliminat el Vic (3-2). L'equip, llavors dirigit per Quim Paüls, va vèncer amb un contundent 5-2 els italians, tot i que van haver de treballar força per remuntar un 0-1 molt matiner dels amfitrions.

La segona visita a Bassano del Grappa per lluitar pel màxim títol europeu, la campanya 2008/09, no va ser afortunada per als blaugrana, que van ser eliminats en el primer partit. Va ser la primera final a vuit que es va disputar, i el Barça va caure en els quarts contra el Reus, en els penals. En dues ocasions, els blaugrana es van avançar, però no van saber sentenciar i es va arribar al final del partit amb un 2-2. Un cop en els penals, el Barça es van avançar, però els roig-i-negres en van fer dos i es van emportar el títol.

El Barça és l'actual campió, ja que la temporada passada va guanyar el títol al Palau Blaugrana, Feia tres temporades que no ho aconseguia i ara el vol revalidar i seguir sent el millor d'Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)