Internacional

Les lliçons de Bassano

Final a quatre de la lliga europea. Egurrola i Panadero, que reuneixen quinze copes de la màxima competició continental entre tots dos, afronten la tercera fase final a la localitat italiana

Aitor Egurrola i Sergi Panadero poden escriure un manual complet de com afrontar una fase final de la lliga europea. Entre els dos acumulen quinze ceptres continentals. A més, haurien d'incloure un capítol especial a la localitat italiana de la regió del Vèneto, Bassano del Grappa, on han viscut les dues cares de la moneda i on a partir de dissabte competiran per revalidar el títol que van aixecar el curs passat al Palau Blaugrana. L'organitzador de la cita, el Breganze [club establert a 20 km de Bassano] serà el rival dels catalans en les semifinals.

Panadero resumeix les dues cites anteriors: “La primera vegada vam viure una experiència molt bona; mentre que a la segona gairebé no hi vam ser, vam perdre tot just començar i és el que hem d'evitar. A la final four hi arriben quatre grans equips i petits detalls et poden portar a casa o a la final.” Egurrola destaca la igualtat que presideix aquests duels: “Una de les semifinals que vam guanyar va ser amb un gol d'or i en l'altra vam perdre en els penals. Hem d'estar molt concentrats durant tot el partit perquè hi haurà moments durs en què ens haurem de sobreposar a l'ambient i a altres factors. Hem de ser més equip que mai.” Encara que el clima a la pista serà advers, el porter blaugrana lloa l'escenari. “És una pista maca, on es pot disfrutar de l'hoquei. La gent hi entén.”

Egurrola veu positiu presentar-se a la cita en condició de campió. “Hi pot ajudar perquè no hi haurà ansietat. Sí que tindrem els nervis propis de la final a quatre i els haurem de controlar.” Encara que no obvia que són el rival a batre: “El Barça és un club de referència i a tothom li fa il·lusió guanyar-nos.”

Els blaugrana destaquen la dificultat de superar el primer escull. “El Breganze és un rival difícil i a més actua com a amfitrió. Els proven les competicions de curta durada, com van demostrar guanyant la copa. A més, segur que els fa il·lusió jugar a casa.” Panadero, per la seva banda, afegeix: “Està fent un any molt bo i és un equip treballat. Es mou bé a la zona de darrere de la porteria, compta amb grans individualitats i jugadors amb experiència que saben el que és jugar partits d'entitat.”

Finalment, Panadero treu importància al factor pista. “És cert que serà complicat perquè portaran molta gent a la pista. Sabem el que és jugar una final a quatre a casa amb tot a favor, et dóna un plus. Però jugar de rival també motiva.”

Conscients de la complicació del primer assalt, cap dels dos vol mirar més enllà del duel contra el Breganze. Panadero no es pronuncia sobre l'hipotètic rival en la final: “Que hi siguem nosaltres.” I Egurrola tampoc es refereix a la possible fita de sumar la desena copa d'Europa. “Ara no és moment de pensar en registres.”

El Breganze està fent un any molt bo, és un equip treballat. Té grans individualitats i experiència
Sergi Panadero
jugador del fc barcelona
Ser els campions pot ajudar perquè no hi haurà ansietat. Al Barça tothom li fa il·lusió guanyar-lo
Aitor Egurrola
porter del fc barcelona
A Bassano vam guanyar una semifinal amb un gol d'or i en l'altra vam perdre als penals. Serà igualat
Aitor Egurrola
porter del fc barcelona
A la ‘final four' hi arriben quatre grans equips i petits detalls et poden portar a casa o a la final
Sergi Panadero
jugador del fc barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)