Internacional

Els quarts, contra Moçambic

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola va golejar Holanda en l'últim partit de la fase de grups del mundial. Va ser un tràmit i hi van destacar Adroher, amb cinc gols, i Gil, amb tres

HOLANDA0

ESPANYA12

La selecció espanyola s'enfrontarà amb Moçambic en els quarts de final del mundial. El conjunt africà va perdre ajustadament contra l'Argentina en l'últim partit de la fase de grups i, havent quedat segon, li tocarà enfrontar-se amb Espanya. L'equip que dirigeix Quim Paüls, amb nou jugadors catalans, va disputar un partit de tràmit contra Holanda per tancar la fase de grups i va golejar còmodament. Jordi Adroher amb cinc gols i Pedro Gil, amb tres, van ser els més encertats de cara a la porteria contrària. El darrer enfrontament entre Espanya i Moçambic va ser en les semifinals del mundial del 2011 a San Juan (Argentina), en què es va imposar la selecció espanyola amb un gol d'or, 3-2.

Els jugadors de la selecció espanyola van trigar cinc minuts a marcar el primer gol a Holanda, però, quan ho van fer, el segon no va trigar ni deu segons a pujar al marcador. Això de marcar ràpidament ho van repetir en dues ocasions més, i cal destacar el 10-0 de Pedro Gil, que va robar la bola just en la passada del servei del gol anterior i va marcar tres segons després. En la primera meitat, el porter holandès va aturar força ocasions, hi van haver tres pals i es va arribar al descans amb un 4-0. En la segona part, amb canvi de porter inclòs, hi van haver vuit gols més. Amb Holanda van jugar els germans d'Igualada Cèsar i Eric Vives. Avui hi ha jornada de descans per a totes les seleccions, i demà s'iniciarà la segona fase de la competició amb els quarts de final.

ESPANYA: Carles Grau, Marc Gual, Ton Baliu, Jordi Adroher i Pedro Gil –equip inicial–; Toni Pérez, Jordi Bargalló, Eduard Lamas i Josep Lamas. HOLANDA: Joey Van den Dungen, Robbie Van Dooren, Cèsar Vives, Niels Janssens i Dave Holtzer –equip inicial–; Eric Vives, Alexander Nottebohm, Stan Holtzer, Rico Van del Dungen i Jim Verharen (p.s). GOLS: 1-0 (5') Marc Gual. 2-0 (5') Jordi Adroher. 3-0 (12') Jordi Adroher. 4-0 (20') Josep Lamas, de penal. 5-0 (23') Eduard Lamas. 6-0 (29') Pedro Gil. 7-0 (30') Jordi Adroher. 8-0 (36') Jordi Adroher. 9-0 (36') Pedro Gil. 10-0 (38') Pedro Gil. 11-0 (39') Jordi Adroher. 12-0 (40') Ton Baliu. ÀRBITRES: Galoppi (Itàlia) i Madureira (Brasil). FALTES: 5 d'Espanya i 4 d'Holanda.

Els africans van fer patir l'Argentina en el grup B

El partit entre l'Argentina i Moçambic decidia les dues primeres posicions del grup B i el rival de la selecció espanyola en els quarts de final. El conjunt africà va fer patir els argentins –una de les seleccions favorites al títol–, i només va cedir per un mínim 5-4. Moçambic es va avançar amb un 0-2 en els primers tres minuts de partit amb gols de Bruno Pinto i Fred Saraiva. Després, però, va veure com els argentins, amb un Carlos Nicolia molt inspirat –va fer tres gols seguits–, va capgirar el resultat i es va situar amb un 3-2 al seu favor. Lucas Ordóñez va distanciar un xic més l'Argentina amb un nou gol, però Rodrigues va fer el 4-3 a cinc segons del descans. En la segona meitat, Moçambic va empatar (4-4) amb un gol de Nuno Araujo. El gol del triomf definitiu per a l'Argentina el va marcar Lucas Ordóñez dotze minuts abans del final. Moçambic havia guanyat en les jornades anteriors Anglaterra (6-3) i Suïssa (1-3), i va ser el segon del grup.