Més hoquei

Potència amb peus d'acer

Hoquei sobre patins. Catalunya supera les 11.000 llicències i incrementa el nombre d'equips inscrits en la temporada 2015/16 fins a arribar als 1.082, dotze més que el curs passat

Els grans resultats dels equips catalans i la prolífica presència de jugadors del Principat en les millors lligues del món són simplement el reflex del treball de base que es fa a casa nostra des de fa moltes dècades a pesar de no poder lluir el potencial amb la presència de la selecció catalana en totes les competicions internacionals. Enguany, la federació catalana de patinatge comptarà amb 1.082 equips inscrits en totes les competicions, dotze més que el curs passat. Catalunya és una potència mundial, segurament la de més pes, almenys quantitativament, i l'hoquei sobre patins és el tercer esport del Principat amb un major nombre de federats. “En cinc anys s'han creat 350 equips més, la majoria dels quals són equips de l'hoquei de base i femení. Les previsions apunten a superar els 11.000 practicants federats. A Catalunya no som pas un esport minoritari, tinguem-ho clar i diguem-ho arreu”, va sentenciar el secretari general de la federació catalana, Quim Pastor.

La federació va presentar en l'inici del curs una sèrie de novetats entre les quals destaca la reaparició de la lliga catalana sènior masculina setze anys després de la seva desaparició. També es va fer esment als canvis en el format de la copa lliga nacional catalana i primera catalana; el canvi en el format de la copa lliga catalana femenina, de manera que serà una única competició per tot el sènior femení, donant la possibilitat als equips de segona catalana de poder-hi participar, o la nova supercopa de veterans.

Alhora, la federació també va demanar la col·laboració dels clubs per modificar algunes conductes de violència verbal i física que s'han detectat en alguns partits per part dels aficionats i els pares dels esportistes en hoquei de base. Des de la federació es posarà en marxa una campanya de sensibilització contra la violència i es prendran més mesures sancionadores.

Comparativa ràpida

Les dades que facilita el Consell Superior d'Esports són del 2014 i es remeten conjuntament a totes les disciplines del patinatge inclòs l'hoquei sobre patins, però ja serveixen per veure el gran pes català. La federació espanyola acreditava el 2014 un total de 47.512 llicències. A Catalunya, el 2014 vam tenir 10.639 llicències de patinatge artístic i gairebé 11.000 llicències d'hoquei sobre patins. Queda clar, per tant, el pes quantitatiu català –gairebé el 50% de tot l'Estat–. El qualitatiu, tant en hoquei com en patinatge, està per sobre. Les dades de la categoria sènior parlen per si soles. Tretze dels setze equips de l'Ok Lliga masculina són catalans –9/12 en femení– i la majoria de medalles internacionals tant del patinatge convencional com de grups de xou corresponen a patinadors o clubs de casa.

PROTAGONISTA

En cinc anys s'han creat 350 equips, la majoria equips de base i femenins. Les previsions apunten a superar els 11.000 practicants
A Catalunya no som pas un esport minoritari, tinguem-ho clar i diguem-ho arreu
Quim Pastor
SECRETARI GENERAl DE LA FECAPA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)