Internacional

Pot ser el quart consecutiu

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola femenina, amb vuit catalanes, afronta el campionat d'Europa amb ganes de revalidar el títol i mantenir l'hegemonia continental

La selecció espanyola femenina intentarà mantenir l'hegemonia en el campionat d'Europa i guanyar el quart títol consecutiu. Espanya, amb vuit jugadores catalanes, té quatre títols europeus en el palmarès: el primer el va aconseguir l'any 1995 i els altres tres consecutivament els anys 2009, 2011 i 2013. És la selecció que ha guanyat més títols des de la primera edició, que es va disputar l'any 1991. Enguany hi haurà només cinc participants i tots ells han guanyat algun cop el campionat europeu.

Després de la inesperada i sorprenent novena posició en el mundial femení de l'any passat, el combinat estatal vol fer un bon paper i tornar a lluitar per les medalles. La selecció espanyola ha canviat d'entrenador i Alejandro Domínguez –extècnic del Reus– és el nou responsable femení, però l'equip no ha variat gaire i manté vuit jugadores que van disputar el mundial.

Els cinc equips que participen en aquest europeu s'enfrontaran en una lligueta i el debut d'Espanya serà avui contra França, mentre que demà tindrà jornada de descans.

Itàlia i Alemanya seran les següents rivals, mentre que el gran partit que s'espera que decideixi el títol arribarà dissabte contra Portugal. El conjunt portuguès ha estat el subcampió europeu en les dues darreres edicions i té tres títols en el palmarès. També va ser l'equip que va derrotar Espanya en els vuitens de final del mundial i va evitar que lluités per les primeres posicions.

El campionat
Matera (Itàlia), del 25 al 29 d'agost.
Els horaris
Avui
Espanya-França
19.00 h
Itàlia-Alemanya
21.00 h
Demà
Alemanya-França
19.00 h
Itàlia-Portugal
21.00 h
Dijous 27
Portugal-Alemanya
19.00 h
Espanya-Itàlia
21.00 h
Divendres 28
França-Portugal
19.00 h
Alemanya-Espanya
21.00 h
Dissabte 29
Itàlia-França
19.00 h
Portugal-Espanya
21.00 h
La selecció
Laura Vicente, Laura Puigdueta i Berta Busquets (Palau de Plegamans); Natasha Lee i Berta Tarrida (Voltregà); Anna Casarramona i Iolanda Font (Manlleu), María Díez i Sara González (Gijón), i Teresa Bernadas (Coutras).
El tècnic
Alejandro Domínguez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)