Internacional

ANNA CASARRAMONA

JUGADORA DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA D'HOQUEI SOBRE PATINS

“Cada partit serà una final”

El que és a les nostres mans en l'europeu és posar-hi tot l'esforç del món, tota la il·lusió, i sobretot disfrutar jugant a hoquei

Ha guanyat els darrers tres europeus amb la selecció espanyola femenina, com Natasha Lee, i té ganes de tornar-ho a fer.

L'objectiu en l'europeu quin és, revalidar el títol?
I tant, l'objectiu és guanyar l'europeu.
Com han anat els entrenaments i com està l'equip?
Aquest any, com que hi ha hagut un canvi d'entrenador, el sistema de joc és diferent, el contingut dels entrenaments ha sigut diferent i crec que totes ens hi hem adaptat bastant bé.
Com ha anat l'arribada d'Alejandro Domínguez?
El nou entrenador ens agrada molt, el nou model de joc és un sistema al qual no estem acostumades a jugar, ens agrada i treballem molt a gust i, a més, ho explica d'una manera que connecta molt bé amb nosaltres.
El bloc de l'equip es manté, només hi ha hagut dos canvis.
La gran majoria ja fa anys que estem a la selecció jugant juntes i això també hi ajuda perquè ens coneixem més tant a dins com a fora de la pista.
En l'europeu són cinc equips i tots ells difícils.
Tots els partits seran complicats i en el primer ja ens trobem amb França, que és un equip fort. És una lliga i cada partit serà una final. Ara només tenim al cap França i no pensem en res més.
Qui serà el rival més potent?
Cada partit és un món. Si et bases en resultats anteriors pots dir “Portugal és el més complicat”, però qualsevol altre et pot guanyar. Cada selecció té una manera de jugar. Portugal té una selecció jove i amb moltes ganes.
Després de la decepció de l'últim mundial, novenes, com s'han retrobat, s'ha superat?
Crec que la derrota va ser un daltabaix bastant gran per a totes, el que passa és que hem après moltes coses, i una és no fer gaires expectatives del campionat que farem. Ens entrenem amb molta intensitat i el que hem intentat és crear un bon equip tant a dins com a fora de la pista, i lluitarem en cada partit que ens vingui sense pensar en el resultat final.
A una selecció espanyola sempre se li demana lluitar pel títol i com a mínim pel podi?
Sempre, sempre. És clar que és una exigència gran però el que passa és que nosaltres hem d'anar amb el cap fred i tenir al pensament el que realment tenim ganes de fer, i crec que realment el que tenim ganes de fer, i l'entrenador ens ho ha inculcat molt, és jugar bé i disfrutar jugant a hoquei. I si aconseguim això crec que els resultats seran positius, però l'objectiu principal és aquest.
És important que disfrutin?
Jo crec que és bàsic perquè quan disfrutes de les coses sempre solen sortir molt millor. En un campionat sempre hi ha altres factors que hi juguen, com ara la sort, que no és les nostres mans, però almenys el que és a les nostres mans és posar-hi tot l'esforç del món, la il·lusió i sobretot disfrutar; a vegades costa disfrutar perquè depenent del partit patirem, però almenys hem d'agafar-nos-ho amb moltes ganes.
Ha guanyat els tres últims europeus, satisfeta?
Molt satisfeta de tenir aquests tres títols consecutius, però el que passa és que això és història passada, ens hem de centrar es en el que ve ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)