OK Lliga

El Lloret domina els derbis selvatans contra el SHUM

Hoquei sobre patins. Diumenge es tornen a enfrontar en l'OK Lliga en la temporada del retorn dels dos conjunts a la màxima categoria

El Lloret i el SHUM s'enfrontaran aquest diumenge (12.30 h) en un nou derbi selvatà en l'OK Lliga, la màxima categoria estatal. Els lloretencs dominen aquests enfrontaments entre rivals comarcals i dels catorze partits en què s'han enfrontat –set a Lloret de Mar i set a Maçanet de la Selva– han aconseguir vuit victòries, mentre que el SHUM ha guanyat dos cops i en quatre ocasions hi ha hagut un empat.

El primer derbi selvatà d'aquesta temporada de l'OK Lliga arriba molt aviat, en la segona jornada, i serà el primer partit dels maçanetencs, ja que van ajornar el de la primera perquè el Liceo tenia un jugador en el mundial sub-20. El Lloret sí que es va estrenar en la primera jornada, amb un empat (1-1) a Vilafranca.

El primer derbi entre aquests dos conjunts a la pista lloretenca es va produir en la temporada 2002/03 i va acabar amb un empat a quatre gols. Va ser un partit boig i cada equip va marcar un gol en els darrers 26 segons. El Lloret ha guanyat cinc dels sis altres enfrontaments que ha jugat a casa i només n'ha perdut un. Va ser en la campanya 2005/06, en què el SHUM va aconseguir la victòria per un curt 1-2. Després d'avançar-se en el minut 4 els maçanetencs no es van assegurar el triomf fins a sis minuts del final.

La temporada passada els dos equips selvatans van jugar en la primera estatal i van aconseguir l'ascens. En els derbis cada equip va guanyar a la pista del rival. El triomf del SHUM a Lloret de Mar en la penúltima jornada li va servir per aconseguir l'ascens.

En l'OK Lliga
Temporada 2002/03
Lloret - SHUM
4 - 4
SHUM - Lloret
1 - 3
Temporada 2004/05
Lloret - SHUM
2 - 0
SHUM - Lloret
3 - 6
Temporada 2005/06
Lloret - SHUM
1 - 2
SHUM - Lloret
2 - 5
Temporada 2006/07
Lloret - SHUM
3 - 1
SHUM - Lloret
2 - 2
Temporada 2008/09
Lloret - SHUM
2 - 1
SHUM - Lloret
3 - 3
Temporada 2009/10
Lloret - SHUM
5 - 0
SHUM - Lloret
1 - 1
Temporada 2012/13
Lloret - SHUM
4 - 3
SHUM - Lloret
5 - 3
Els més recents
El curs passat a 1a estatal
Lloret - SHUM
1 - 2
SHUM - Lloret
2 - 4

Més anys a l'elit que derbis

Tot i que només s'han trobat en set temporades en l'OK Lliga, els lloretencs i els maçanetencs han jugat moltes més campanyes en la màxima categoria estatal, però no han coincidit. El Lloret hi va debutar la temporada 1986/87, quan s'anomenava divisió d'honor, i hi ha militat tretze campanyes en tres etapes diferents. El SHUM hi va jugar per primer cop el curs 1989/90 i hi ha estat divuit temporades en sis etapes diferents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)