Internacional

L'inesperat Espanya-França

Hoquei sobre patins. El conjunt de Guillem Pérez va golejar Suïssa i avui jugarà la semifinal del mundial sub-20 contra els gals, que van fer plorar l'Argentina. Portugal i Itàlia, l'altre duel

Espanya va plasmar ahir al pavelló Isaac Gálvez la gran diferència amb Suïssa i avui jugarà la semifinal del mundial sub-20 contra França, la gran intrusa després de superar contra tot pronòstic i amb molt de mèrit l'Argentina. La primera semifinal la jugaran Portugal i Itàlia, que van resoldre els seus respectius compromisos sense un excessiu desgast. El conjunt de Guillem Pérez, amb vuit catalans i dos gallecs, va ser infinitament superior als helvètics des de bon començament i no es va complicar la vida.

Accensi va obrir la llauna amb un toc interior després d'una passada d'Alabart i Carballeira va fer el mateix al segon pal en una acció de Font. Tot això en només dos minuts d'alta intensitat. En el minut 6, en un penal ben buscat per Font, Alabart no va poder batre el porter suís, però va esmenar l'error clavant el 3-0 aprofitant una bona assistència d'Accensi. La feblesa de Suïssa es va fer cada cop més evident davant l'allau de joc dels homes de Guillem Pérez, que en la mitja part ja dominaven 6-0. El segon temps va ser un tràmit per no prendre mal i evitar desgastar-se.

En el primer partit de quarts, la zona de Colòmbia no va impedir la seva derrota lògica contra Portugal. Impulsat per la seva figura, Álvaro Morais (2), l'equip lusità, que continua sense enlluernar, va ser superior contra un conjunt ben ordenat i voluntariós, però inoperant al davant, que va fallar un penal intranscendent en el darrer segon. No obstant això, amb 2-0, Colòmbia va enviar una bola al pal que difícilment hauria alterat en excés la dinàmica. Portugal es creuarà avui en la primera semifinal contra Itàlia.

Quant a l'Argentina, es va estavellar en el seu compromís de quarts contra una França sorprenent. Els gals es van avançar amb un gol de Herman executat en un contraatac perfecte a les acaballes de la primera part (0-1). Més seriós al darrere que en la fase de grups i malgrat que els argentins havien tingut les millors ocasions del primer temps, França va posar la por al cos als de Pablo Cairo. En el segon temps, el conjunt gal va resistir i els sud-americans, tensos, van tenir una directa que Maxi Ortiz va malbaratar –gran partit del porter francès Lilian Debrouver– quan faltava poc més d'un minut. Els seguidors francesos, familiars, van cantar La marsellesa.

ESPANYA: Serra, Carballeira, Accensi, Alabart i Font -equip inicial-; Xaus, Nil Roca, Aragonès i Llorca. SUÏSSA: Tiziano, Wyss, Gian, Antunes i Waridel -equip inicial-; Brand, Lorenzo i Swen. GOLS: 1-0 (1') Accensi. 2-0 (2') Carballeria. 3-0 (8') Alabart. 4-0 (11') Xaus.. 5-0 (13') Font. 6-0 (13') Roca. 7-0 (29') Llorca. 8-0 (31´) Llorca. ÀRBITRES: Zumba (Angola) i Viera (Portugal). FALTES: 7 Espanya i 9 Suïssa.
Quarts de final

La Itàlia de Giulio Cocco fa respecte

Itàlia s'entreveu un rival complicat per als portuguesos en la primera semifinal a pesar que va començar el campionat amb titubejos i va estar a punt de sucumbir contra Andorra. En el duel contra França, en el darrer partit de la fase de grups ja va donar una lliçó de contraatac amb Giulio Cocco (Breganze) constituït en figura estel·lar i ahir va repetir enllestint contra Xile en la primera part amb tres gols en tres minuts. Arrecerats en una defensa zonal que de sobte es va transformar en individual i amb Massimo Mariotti cridant esperitat des de la banqueta, els italians, molt concentrats, van obrir la llauna amb una acció interior de Gavioli i dos gols de Cocco (2). Xile, que té de segon el seleccionador català femení, Josep Maria Barberà, va tenir possessió i lluita, però va pecar d'innocència al davant. Cocco, gran especialista, va tornar a sucar de falta directa en el segon temps i va fer el 4-0. Xile va fer el primer gol amb un tir exterior el 4-2 en el darrer segon.