Internacional

Espanya perd en els penals

Mundial sub-20. La selecció espanyola va ser derrotada en els penals de la final contra Portugal, que va guanyar el seu tercer títol, el segon de manera consecutiva

Espanya no va poder emportar-se el títol en el mundial sub-20 que s'ha disputat a Vilanova i la Geltrú, i va ser derrotada en els penals en la final que la va enfrontar a Portugal. La selecció espanyola, amb vuit jugadors catalans i dos de gallecs, va portar el control del partit i es va avançar aviat en el marcador, però no va poder sentenciar. Els portuguesos sempre van estar en el partit i van poder empatar a tres minuts del final. En els penals el porter Pedro Freitas va aturar tres llançaments i Diogo Cardoso va marcar el gol definitiu i va donar el títol a Portugal, el tercer del seu palmarès i el segon consecutiu.

El partit es va iniciar amb Espanya intentant controlar el joc i els portuguesos buscant atacs ràpids. Als cinc minuts Gonçalo Nunes va veure una targeta blava i Ferran Font va disposar d'una falta directa per inaugurar el marcador de la final. El porter Pedro Freitas la va aturar i els portuguesos es van quedar amb un home de menys. La selecció espanyola ho va aprofitar i un minut després Roger Acsensi va marcar el 0-1. Amb aquest resultat a favor els homes de Guillem Pérez van agafar més el control de la bola i els portuguesos els van defensar més. Al quart d'hora de joc Nil Roca va rebre un cop d'estic a la cara que el va fer sagnar d'una cella i va haver de deixar la pista, tot i que en la segona meitat va tornar a jugar.

Portugal va poder empatar de falta directa en la segona meitat però el porter Martí Serra la va aturar. No ho va fer fins que Gonçalo Nunes va fer l'1-1 en una bona jugada a tres minuts del final. Tot seguit Portugal i Espanya van disposar cada una d'una nova falta directa però totes dues van ser aturades pels porters. Amb l'empat es va arribar a la pròrroga, que no va decidir res. El gol d'or que podria haver donat el títol a una o l'altra no va arribar i en la tanda de penals es va decidir el campió.

ELS PENALS

PORTUGAL: Pedro Freitas, Luis Melo, Gonçalo Nunes, Miguel Vieira i Diogo Seixas –equip inicial–; Pedro Batista, Gonçalo Pinto, Álvaro Morais, Diogo Cardoso i Tiago Rodrigues. ESPANYA: Martí Serra, Ignacio Alabart, César Carballeira, Roger Acsensi i Ferran Font –equip inicial–; Nil Roca, Sergi Llorca, Arnau Xaus, Sergi Aragonés i Blai Roca. GOLS: 0-1 (6') Acsensi. 1-1 (37') Nunes. ÀRBITRES: Costa (Argentina) i Zumba (Angola). Van mostrar targeta blava a Nunes.

PORTUGAL 1 (3)

El porter Freitas va aturar tres penals i Cardoso va marcar el definitiu

França guanya la medalla de bronze en els penals

La selecció francesa va culminar la seva gran actuació en el mundial sub-20 amb la medalla de bronze. França va derrotar Itàlia en la lluita pel tercer lloc en els penals després de finalitzar el partit amb un empat (2-2). Els francesos es van avançar en la primera meitat i van controlar els italians però, en la segona van veure com Davide Gavioli va capgirar el resultat (2-1). A dos minuts del final Antoine Le Berre –que havia fet el primer gol–, va tornar a marcar i es va arribar a la pròrroga. En el temps suplementari els dos equips van ser conservadors i no hi va haver el gol d'or.
En el llançament de penals va destacar el porter francès Lilian Debrouver que en va aturar dos. L'Argentina va acabar cinquena després de vèncer Xile per 1-2. Va patir i no es va assegurar el triomf fins a dos minuts del final.