Internacional

Primera gran cita del curs

Copa Continental. El Barça, campió d'Europa, juga avui l'anada de la final a la pista de l'Sporting, triomfador en la CERS reforçat a consciència

Malgrat la ineludible condició de favorit del Barça Lassa en qualsevol partit o competició, el duel d'anada de la final de la copa Continental que afronta avui a Lisboa (17 h) contra l'Sporting Club, amb arbitratge dels italians Eccelsi i Ferrari, és un duel prou feixuc, perquè el campió de la copa de la CERS s'ha reforçat sensiblement. El conjunt de Ricard Muñoz, campió de la lliga europea en la final contra el Vic, és conscient de la dificultat d'un equip que acaba de guanyar la Supercopa portuguesa davant del Benfica, una sorpresa contra un conjunt farcit de figures com ara l'argentí Carlos Nicolía i els catalans Marc Torra, Jordi Adroher i Guillem Trabal, que dóna a entendre el potencial actual de l'Sporting, que va trencar, amb el títol de la CERS, una sequera de 24 anys des de la Recopa del curs 1990/1991 i ara ha agafat embranzida.

“És una eliminatòria a cent minuts i no es resoldrà en el primer partit. El nostre objectiu és sortir vius per decidir al Palau”, adverteix el tècnic blaugrana, Ricard Muñoz, que té clares les dificultats: “Ens costarà desplegar el nostre joc. Estem parlant d'un equip expert al contraatac, amb molt bons xutadors i que minimitza els riscos. Hem d'imposar el ritme del partit i hem de ser molt curosos a l'hora de seleccionar.” L'entrenador subratlla també la il·lusió de tota la plantilla davant la final a doble partit. El partit de tornada es jugarà el dissabte 17 d'octubre al Palau Blaugrana a les 16.15 h.

El Barça ha guanyat els tres partits de l'Ok Lliga que ha jugat amb suficiència i, malgrat l'accident de la final de la lliga catalana contra el Moritz Vendrell en plena pretemporada, arriba a la cita amb els deures fets i amb ganes d'exhibir el seu potencial davant d'un equip potent que serà una bona pedra de toc. L'objectiu, doncs, és sumar el primer títol del curs. El conjunt blaugrana no s'endú la competició des de la temporada 2010/2011, en què va derrotar el Liceo. L'any passat va caure a doble partit contra el Noia. Ha jugat divuit finals amb setze títols.

PROTAGONISTA

És una eliminatòria a cent minuts i no es resoldrà en el primer partit. El nostre objectiu és sortir vius per decidir al Palau
Ens costarà desplegar el nostre joc. És un equip expert al contraatac i amb bons xutadors. Hem de minimitzar els riscos
Ricard Muñoz
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA

Ábalos, Centeno, Viana i Cacau

Els portuguesos, amb un joc prou bàsic però molt eficient, van derrotar l'Igualada i el Reus en la final a quatre de les Comes de la copa de la CERS a còpia de defensa, de contraatac i de l'aprofitament de les ocasions. Ricardo Figueira, amb els seus llançaments exteriors potents i col·locats; João Pinto, caçant tot el que podia a prop o dins del quadre, i un porter de gran nivell, André Girão, el millor porter lusità dels últims temps amb tan sols 24 anys, eren els arguments centrals dels portuguesos. Ara han ampliat sensiblement el seu catàleg de recursos amb la incorporació de quatre bons jugadors. Al darrere ha arribat l'argentí del Benfica Esteban Tuco Ábalos. També han contractat el mig internacional angolès André Centeno, que militava en el Juventude de Viana. Al davant, el veterà Luis Viana –també procedent del Juventude de Viana–, pitxitxi de la lliga portuguesa els dos últims campionats, incrementa notablement les possibilitats del conjunt que prepara Nuno Lopes. A més a més, l'incombustible i perillós rodamón brasiler Cacau, que va jugar al Breganze el curs passat, s'ha incorporat per enfortir el projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)