Internacional

La remuntada és ara

Copa Continental. El Barça demana la complicitat de l'afició per capgirar la dinàmica i la final després de perdre per 2-0 a l'anada amb l'Sporting Club

El Barça Lassa necessita l'alè de la seva afició i millorar el seu nivell de joc per remuntar avui al Palau Blaugrana (16.15 h / Esport3) la final de la copa Continental contra l'Sporting Clube –2-0 en l'anada–i aixecar el primer títol del curs. En cas de triomf blaugrana per dos gols de marge, el títol es decidiria en una pròrroga, i si l'empat persistís es llançarien penals. El rival és feixuc, no exempt de qualitat i de tall defensiu, com va demostrar dissabte passat, però cal esperar que l'escenari ajudi a capgirar la dinàmica. En el primer partit, el parquet del pavelló Livramento de Lisboa va ser impracticable a causa de la humitat i va perjudicar teòricament al Barça, que mirava de proposar més joc que l'Sporting, que era conscient que el cos a cos davant dels blaugrana no era un model de partit que li interessés gens ni mica. El Barça atribueix a la pista la lesió de Matías Pascual, baixa sis setmanes. El club català va demanar la suspensió del matx abans de l'inici, segons recollien els principals diaris portuguesos. Amb una pista normalitzada és de suposar que els blaugrana trobaran més arguments per trencar la fèrria defensa del conjunt de Nuno Lopes i batre el seu magnífic porter internacional André Girâo. Sigui com vulgui, el fet que l'Sporting tanqués a zero contra tot un Barça és simptomàtic i constata que és un equip de primera fila. Al darrere, Lopes confia en Esteban Tuco Ábalos i Centeno, i al davant Joâo Pinto i Cacau són un perill, amb l'afegit de Viana, un golejador contrastat.

El Barça ha d'anar a totes sense atabalar-se per no concedir pèrdues davant d'un equip ràpid en el contraatac que no arriscarà. El tècnic local Ricard Muñoz va avançar ahir que el seu equip buscarà “un ritme frenètic” per trencar l'ordre tàctic rival.

El Barça arriba a la cita tocat i alhora esperonat. Al cop dur i reversible de Portugal se li va afegir dimarts la derrota a casa en l'OK lliga contra el Volgregà (2-3), que va saber jugar el seu partit i aprofitar les debilitats blaugrana. L'equip, però, ha reaccionat ràpidament engegant una campanya per vincular l'afició a l'objectiu. La directiva hi ha contribuït amb les entrades: gratuïta per als socis i menors de 14 anys i al preu de 9 euros per a la resta. El club també ha editat un vídeo titulat La primera remuntada és ara per esperonar l'afició. Edu Lamas deia dijous en el Twitter que tenia “ganes de guanyar per primera vegada un títol en un Palau ple.” La resta de jugadors també van fer piulades. Tant Lamas com Lucas Ordóñez i Xavi Costa, els tres fitxatges, buscaran estrenar el seu palmarès blaugrana amb la desena continental del club.

PROTAGONISTES

Tenim el convenciment que tindrem opcions de remuntar el títol. Esperem el Palau de les grans ocasions
Hem d'explotar les situacions de tres contra dos i evitar que tinguin línies de passada. Volem un partit frenètic
Ricard Muñoz
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA
Jugar al Palau és complicat, però hem demostrat que podem guanyar els millors equips
André Girâo
PORTER DE L'SPORTING

També van perdre dimarts

L'Sporting també va fallar dimarts en la segona jornada de la lliga portuguesa. Els lleons, desgastats físicament per l'esforç europeu de dissabte passat, van perdre per 4-2 a la pista del Braga. El curiós del cas és que aquesta equip, diríem que de segona fila en el context lusità, havia perdut per un escandalós 10-0 a la pista del Benfica en la primera jornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)