Internacional

La remuntada porta el títol

Copa Continental. El Barça Lassa va saber fer la feina en la primera meitat i va capgirar la final. En el segon temps va controlar l'Sporting i va guanyar per dissetena vegada el trofeu

Havia de remuntar dos gols per aconseguir el títol, i ho va fer amb claredat. El Barça Lassa va guanyar la copa Continental en derrotar l'Sporting Club de Portugal en un partit molt complet. Els jugadors blaugrana, amb el seu capità, Aitor Egurrola, al capdavant, van aixecar per desena vegada aquest trofeu. En el seu palmarès, el Barça també té set supercopes d'Europa, que és com s'anomenava abans la competició, i acumula un total de disset títols en les finals entre els dos campions europeus. Els dos equips tenien molt clar el paper que havien de fer des de l'inici per intentar guanyar el títol. Després d'un parell de contraatacs inicials dels portuguesos per veure si donaven la sorpresa amb un gol, els blaugrana van agafar el control del joc i van començar a tenir ocasions. La primera meitat va ser molt animada i, en només 23 minuts, els homes de Ricard Muñoz van aconseguir capgirar la final i, amb un 3-0, van començar a decantar el títol al seu favor. Els tres gols els van aconseguir els tres jugadors que han arribat aquesta temporada, Lucas Ordóñez, Xavi Costa i Eduard Lamas. Tot i que ho podria semblar, no va ser gens fàcil, ja que al davant van tenir un gran porter, André Girao, que va aturar les dues faltes directes de què va disposar el Barça. En les dues ocasions, però, els blaugrana van aprofitar els dos minuts següents de superioritat per marcar. Amb el 3-0 i el títol encarrilat, es va arribar al descans.
Aturades d'Egurrola
Tot i tenir el resultat global de la final en contra en l'inici del segon temps, l'Sporting no va perdre el cap en cap moment, no va arriscar i va intentar aprofitar les seves oportunitats. Llavors van ser els portuguesos els que es van trobar al davant un porter immens, Aitor Egurrola, que en la segona part va aturar dues faltes directes i un penal, a més de diverses ocasions clares de perill. Amb el resultat a favor i la porteria ben coberta, els blaugrana van controlar el seu rival, van fer rodar la bola fins a trobar l'ocasió i van aprofitar un parell de jugades per ampliar l'avantatge. Marc Gual, en el servei d'una falta i Sergi Panadero, de penal, van aconseguir el 5-0 que va deixar la final completament sentenciada. En el darrer minut, João Pinto va marcar per part de l'Sporting el gol de l'honor, que no va canviar res, i el títol va ser per al Barça.

SPORTING 1 BARÇA 5

FC BARCELONA LASSA: Egurrola, Gual, Ordóñez, Álvarez i Panadero –equip inicial–; Costa, Eduard Lamas i Barroso. No van jugar: Nil Roca i Sergi Fernández. SPORTING CLUB: Girao, Pinto, Ábalos, Centeno i Cacau –equip inicial–; Figueira, Losna i Viana. No van jugar: Oliveira i Macedo. GOLS: 1-0 (12') Ordóñez 2-0 (20') Costa. 3-0 (23') Eduard Lamas. 4-0 (33') Gual. 5-0 (43') Panadero, de penal. 5-1 (50') Pinto. ÀRBITRES: Carmazzi i Barbarisi (Itàlia). Van mostrar targeta blava a Ábalos i Losna. FALTES: 17 del Barça i 14 de l'Sporting.

EL PROTAGONISTA

Ha estat un partit molt intens, havíem de portar un ritme frenètic i no perdre el cap

ELS NOUS MARQUEN

Aquest era un objectiu prioritari. Gran partit de tots els jugadors. Hem demostrat ser sòlids i hem sabut patir
Ricard Muñoz
ENTRENADOR DEL BARÇA
És un resultat que ens omple de satisfacció, hem jugat un partit molt complet
Els tres primers gols, que van capgirar la final, els van marcar els tres fitxatges